.

2012. május 3., csütörtök

Lekváros lepények

Hagyományos hígpalacsintát akartam sütni, aztán gondoltam milyen lenne kelt tésztából, egy kicsit másként, mint a hígpalacsinta. Az eredmény ez lett. Pufós, puha lepénykék. 

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt                      
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
1 ek vaj
5 dl tej
2 dkg élesztő
csipet só
3 ek olaj

Töltelékhez:

szilvalekvár
darabosra vágott dió

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe kevés cukorral felfuttattam, a liszthez adtam a hozzávalókat és az élesztős tejjel jól kikavartam. 20 percet hagytam pihenni, majd felforrósított serpenyőbe pici olajat töltöttem, egy kis merőkanál tésztát töltöttem bele, (de nem folyattam szét, mint a hígpalacsintát) és mindkét oldalát megsütöttem. Szilvalekvárral megkentem, vágott dióval megszórtam.

3 megjegyzés:

  1. Tarkedliként ismerem ezt az ételt és imádjuk! Gyakran készítem én is, pici reszelt citromhéjat csempészve még a tésztájába...:)

    VálaszTörlés
  2. Rákerestem a tarkedlire, hasonló recepteket találtam. Nekem ez az első sütésem volt, de nem az utolsó. Következőbe teszek bele citromhéjat is:) köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  3. Anyósom gyakran süt ilyet, éppen ezért én ritkán. Mi kőttes palacsintának hívjuk:-)

    VálaszTörlés