.

2012. október 6., szombat

Tejfölös, leveles kifli

Egyáltalán nem terveztem kiflit sütni, de tudjátok hogy van: ember tervez, gyermek végez:) ugyanis bevásárló körúton a kicsinek nagyon megtetszett egy csomag lekváros aprókifli. Persze a szokásos ezt vegyük meg után megegyeztünk, hogy ha hazaérünk ilyen lekváros kiflit sütünk. Így esett, megesett:)
A tésztát este gyúrtuk össze, reggel volt a sütés.


20 dkg liszthez tettem
1 dl 20%-os tejfölt
15 dkg vajat( lehet margarint is)
egy csipet sót

A lisztet a vajjal elmorzsoltam, beletettem a sót és a tejföllel puha tésztává gyúrtam. Egész éjjel hűtőben pihent. Reggel háromszor hajtogattam, mint a hájastésztát. A hajtogatások között 15 percet pihentettem. Végül kinyújtottam, négyzetekre vágtam, szilvalekvárt tettem mindenik kockára és felcsavargattam.

Előmelegített sütőben közepes tüzön 15 perc alatt megsütöttem tepsinként. Ebből az adagból 36 darab kifli lett. Forrón porcukorba forgattam.

Nem kell megijedni a hajtogatásoktól, mert az 5-5 perc és amíg piheni a tészta a 15 perceit, addig egyéb konyhai munkánkkal jól haladunk. Én most a kiflivel párhuzamosan rakott krumplit készítettem és mosogattam:)

12 megjegyzés:

  1. Hasonló receptem nekem is van, imádom. Nagyon csinosak lettek a kiflijeid... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem az ilyen hamar elkészíthetős finomságokat:-)
      Köszönöm:-P

      Törlés
  2. Bence zseni!!! ez is gyönyörű, jó hogy kikönyörögte.

    VálaszTörlés
  3. De szépek! :) Kevés hozzávaló, egyszerű recept, mennyei finomság! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod hankka, egyszerű és nagyszerű:-)

      Törlés
  4. Tényleg hasonló recept!! Nagyon jó ez is, főleg a hajtogatással! Szeretem a lekváros leveles kifliket, vagy papucsokat! Guszta lett! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd kipróbálom ezzel a tésztával a tekercset is:-)

      Törlés
  5. Ismerős a szitu a vásárlással:) Szépek nagyon, anyukám sokszor sütött ilyet. A gyerekeimnek a diós a kedvence, de a lekváros is mindig elfogy:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dióst is szeretjük, csak most ez gyorsabb volt:-) és ugyanolyan gyorsan el is fogyott:-)

      Törlés
  6. Reggel rögtön lehet hajtogatni ha kivettük a hűtőből, vagy kell várni hogy szobahőmérsékletű legyen? Esetleg sajttal is készíthető? Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!
      Én rögtön hajtogattam és a 15 perc pihentetésekre is a hűtőbe tettem vissza. Hogyha hideg a tészta, könnyen lehet vele dolgozni.
      Még sajtosat ebből a tésztából nem készítettem. Szerintem nem lehet rossz azzal sem, de inkább diós, mákos, lekváros, rahátos tölteléket ajánlok hozzá.

      Törlés