.

2012. november 1., csütörtök

Krumpli csorba

Tartalmas, zöldséges, húsmentes, savanykás  leves. Ha egy jó tányérral megeszik az ember, második fogásnak elég csak egy kis desszert.

5 szem krumpli
2 fej hagyma
1 zöldpaprika
2 murok
1 petrezselyem gyökér
1/2 zeller gyökér
2 tojás
5 ek tejföl
1/2 dl paradicsomlé
1 maréknyi rizs
só, bors
bors magic  (korpacibere)
lestyán és petrezselyem zöld apróra vágva

A hagymát kevés olajon megfuttattam, rátettem az apróra vágott zöldségeket és 10 percet pároltam. Hozzáadtam a kockákra vágott krumplit, sóztam. Mikor a krumpli félig megfőtt, beletettem a rizst. Így főztem még 10 percet. Ízesítettem a paradicsomlével és a bors magic-al ízlés szerint.
A tojásokat egy villával felvertem, tejföllel elvegyítettem, majd a forró leves levéből adagoltam hozzá, hő kiegyenlítettem. Lassan a forró leveshez csorgattam és még hagytam egyet lobbanni. Zöld fűszereket szórtam a tetejére.
Ha nincs korpaciberénk, vagy bors magic, használhatunk helyette citromlevet.
Eredeti recept itt.
Ui:
Mivel a gyerekek turkálták benne a zöldségeket, mixerbe tettem és krémlevesként szívesen megették.


6 megjegyzés:

  1. Finom lehet krémlevesként is, nekem az eredeti verzió is nagyon bejön! :) Tartalmas, finom, tényleg elég lehet hozzá valamilyen könnyű desszert! :)

    VálaszTörlés