Pite szerű, csak kelt tésztából készítettem. Lehet édes töltelékkel is készíteni, én most a maradék túrót és sós túrót használtam fel, egyik részét egy kevés kaporral megbolondítva.
Kisebb tepsiben sütve magasabb lesz a piténk.
29x21 cm-es tepsihez:
30 dkg liszt
2 dl tej
2 tojás
1,5 dkg friss élesztő
0,8 dl olaj
1 kk só
1 ek zsemlemorzsa
25 dkg sóstúró ( telemea vagy feta)
10 dkg tehéntúró
kevés kapor
vegyes magok a tetejére
A langyos tejbe az élesztőt felfuttatom.
A lisztet kimérem egy tálba, beleöntöm az élesztős tejet, tojást, olajat, sót. Fakanállal simára kavarom.
A tepsit kivajazom, megszórom a zsemlemorzsával, a tészta felét beletöltöm és vízbe mártogatott kanállal elegyengetem. Rászórom a szétmorzsolt túrókat, kaprot.
A maradék tésztát ráöntöm és ugyancsak vizes kanállal elsimítom. Tetejét magokkal megszórom.
Egy ilyen méretű tepsinél úgy tűnik, mintha kevés lenne a tészta, vékony a réteg, de sütés után puha és kellően magas piténk lesz.
Letakarva kelesztem egy fél órát, majd hideg sütőbe téve, 160 fokra állítva 35-40 perc alatt megsütöm.
Nagyon jól néz ki, látszik a tésztán milyen puha. Még nem ettem kapros túróst, de szívesen megkóstolnám:)
VálaszTörlésKaprosan a gyerekek nem szeretik, ezért osztottam meg a tésztán, de finom, már aki a kaprot szereti:-)
TörlésDe jól hangzik. kapor, turó, mind jöhet hozzám:)
VálaszTörlésVan még néhány kocka Kati:-)
TörlésKapros-túrós sósan, de szeretem! Meg aztán olyan jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a túrós sütikéd! Az íze is bombasztikus lehet! :)
VálaszTörlésHmmmm! Finom!
VálaszTörlésKapros-túrós palacsintát rendelt a férjuram, de azt hiszem rábeszélem, hogy inkább ezt a pitét készítsük el. Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésJaj de jól néz ki, úgy megennék egy kis kockát...:)
VálaszTörlésNagyon guszta! :) Kapros-túrós pitét sütöttem már, csak édesen. Sós túróval még nem próbáltam, és a magvak is nagyon tetszenek a tetején, biztosan nagyon finom volt! :)
VálaszTörlés