2013. június 7., péntek

Kókuszos kifli és áfonyalekváros kosárkák

A tavaly ajándékba kaptam édesanyámtól a kifli és kosár formákat, receptekkel együtt. A kosarat hamarabb kipróbáltam itt, a kifli most került sorra.
     Fél adag kiflit készítettem. Mikor a 20 darab forma megtelt maradt meg tésztám, ezt nyomkodtam a kosárkákba. Kardamomos áfonyalekvárt tettem bele, majd egy darab tésztával befödtem.
Simán is, lekvárral is finom!
Tudom, hogy nem olvassa a blogot anyukám, de köszönjük Neki itt is!


40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojássárga
10 dkg kókuszreszelék
1 csom. Rama margarin
1 csom. sütőpor
1 citrom lereszelt héja
csipet só

Ez az egész adag recept.
A hozzávalókat összegyúrtam, nudlikat formáztam, a kifli formákba helyeztem és belenyomkodtam.

A tanács az volt, hogy ne tegyem púposan a tésztát, mert megnőnek majd a formában.
Sütés előtt így nézett ki:

 A  kosárkába is nyomkodtam tésztát, egy kiskanál lekvárt tettem bele, majd egy kis tésztakalappal lefödtem.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütöttem.

18 megjegyzés:

  1. Én is Anyukámtól kaptam annak idején a kosárka és kifli formákat - a kosárka formát elég gyakran használom, a kiflit ezer éve nem használtam, de gyakran kezembe akad a fiókban, és mindig elhatározom, hogy előveszem sütésre, de eddig mégsem került rá sor - hála a rengeteg más receptnek. Pedig annyira imádom az ilyen egyszerű, omlós kis sütiket. Csinoskákat sütöttél Te is... és áfonyalekvárral? Jaj, imádom az áfonyát - lekvárként is. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudd meg Gabriella, hogy a lekváros még jobban is ízlett, mint a sima kiflik, pedig azok is fincsik:-)

      Törlés
  2. De szépek lettek:) Nekem nincsenek ilyen formácskáim, de kosárkákat láttam, lehet beszerzem majd:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évente kétszer-háromszor kerülnek elő, de örülök nekik:-)

      Törlés
  3. Csatlakozom az előttem szólóhoz! Nekem is van de ritkán használom. A kosárkákkal néha bajban vagyok van úgy hogy beleragad. Nagyon szépek lettek és nagyon finom biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kentem most ki, nem ragadtak bele. Lehet jobb ha a tészta egy kissé zsírosabb.

      Törlés
  4. Kosárka formáim vannak, anyukámé volt:) Nagyon jól néznek ki, kókuszt és áfonyát is imádjuk:) Szép hétvégét kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük trollanyu, viszont kívánjuk! :-)

      Törlés
  5. Jó kis omlós tészta, nagyon szépek lettek! :) Hát igen, ilyenek ezek az anyukák, az én formáim is anyukámtól kerültek hozzám! :) És nálunk is az volt a jó tanács a kifliformákhoz, hogy nem szabad teljesen megtölteni a tésztával, mivel sütés közben megnő a tészta! :) Szoktam csak sima linzertésztával is sütni, olyankor a két végét mártom csokiba vagy csak megcirkálom a kiflik tetejét a csokimázzal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet a csokizás, finomabb is lesz vele:-)

      Törlés
  6. Hmmm :) imádom az ilyen és hasonló sütikéket :) A dióskosárka még nagy kedvenc nálunk :) ezt is szívesen kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez gyorsabban megvan mint a diós kosárka, jó kiflicskék:-)

      Törlés
  7. Finom lehet, szeretjük a kókuszosat!

    VálaszTörlés
  8. Ha lenne formám biztos elkészíteném, nagyon guszták! :)

    VálaszTörlés
  9. Most nekiállok, és megsütöm. :) Majd beszámolok a végeredményről! :)

    VálaszTörlés
  10. elkészült, finom lett, köszönöm! A blogomra is feltettem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Megnézem nálad milyen lett:-)

      Törlés