Fél adag kiflit készítettem. Mikor a 20 darab forma megtelt maradt meg tésztám, ezt nyomkodtam a kosárkákba. Kardamomos áfonyalekvárt tettem bele, majd egy darab tésztával befödtem.
Simán is, lekvárral is finom!
Tudom, hogy nem olvassa a blogot anyukám, de köszönjük Neki itt is!
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojássárga
10 dkg kókuszreszelék
1 csom. Rama margarin
1 csom. sütőpor
1 citrom lereszelt héja
csipet só
Ez az egész adag recept.
A hozzávalókat összegyúrtam, nudlikat formáztam, a kifli formákba helyeztem és belenyomkodtam.
A tanács az volt, hogy ne tegyem púposan a tésztát, mert megnőnek majd a formában.
Sütés előtt így nézett ki:
A kosárkába is nyomkodtam tésztát, egy kiskanál lekvárt tettem bele, majd egy kis tésztakalappal lefödtem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütöttem.
Én is Anyukámtól kaptam annak idején a kosárka és kifli formákat - a kosárka formát elég gyakran használom, a kiflit ezer éve nem használtam, de gyakran kezembe akad a fiókban, és mindig elhatározom, hogy előveszem sütésre, de eddig mégsem került rá sor - hála a rengeteg más receptnek. Pedig annyira imádom az ilyen egyszerű, omlós kis sütiket. Csinoskákat sütöttél Te is... és áfonyalekvárral? Jaj, imádom az áfonyát - lekvárként is. :))
VálaszTörlésTudd meg Gabriella, hogy a lekváros még jobban is ízlett, mint a sima kiflik, pedig azok is fincsik:-)
TörlésDe szépek lettek:) Nekem nincsenek ilyen formácskáim, de kosárkákat láttam, lehet beszerzem majd:)
VálaszTörlésÉvente kétszer-háromszor kerülnek elő, de örülök nekik:-)
TörlésCsatlakozom az előttem szólóhoz! Nekem is van de ritkán használom. A kosárkákkal néha bajban vagyok van úgy hogy beleragad. Nagyon szépek lettek és nagyon finom biztos!
VálaszTörlésNem kentem most ki, nem ragadtak bele. Lehet jobb ha a tészta egy kissé zsírosabb.
TörlésKosárka formáim vannak, anyukámé volt:) Nagyon jól néznek ki, kókuszt és áfonyát is imádjuk:) Szép hétvégét kívánok Nektek:)
VálaszTörlésKöszönjük trollanyu, viszont kívánjuk! :-)
TörlésJó kis omlós tészta, nagyon szépek lettek! :) Hát igen, ilyenek ezek az anyukák, az én formáim is anyukámtól kerültek hozzám! :) És nálunk is az volt a jó tanács a kifliformákhoz, hogy nem szabad teljesen megtölteni a tésztával, mivel sütés közben megnő a tészta! :) Szoktam csak sima linzertésztával is sütni, olyankor a két végét mártom csokiba vagy csak megcirkálom a kiflik tetejét a csokimázzal! :)
VálaszTörlésJó ötlet a csokizás, finomabb is lesz vele:-)
TörlésHmmm :) imádom az ilyen és hasonló sütikéket :) A dióskosárka még nagy kedvenc nálunk :) ezt is szívesen kipróbálom! :)
VálaszTörlésEz gyorsabban megvan mint a diós kosárka, jó kiflicskék:-)
TörlésFinom lehet, szeretjük a kókuszosat!
VálaszTörlésAz volt, hamar el is fogyott:-)
TörlésHa lenne formám biztos elkészíteném, nagyon guszták! :)
VálaszTörlésMost nekiállok, és megsütöm. :) Majd beszámolok a végeredményről! :)
VálaszTörléselkészült, finom lett, köszönöm! A blogomra is feltettem. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted és ízlett. Megnézem nálad milyen lett:-)
Törlés