A csorba mindenik fajtáját szeretjük, de tavasszal, nyáron amikor roskadozik a piac a sok friss zöldségtől a paraszt csorba a kedvenc. Kerülhet bele mindenféle zöldség, a tetejét pedig friss zöldekkel szórjuk meg.
1/2 kg disznóhús
1 fej hagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 nagyobb szelet zeller
2 szál répa
3 darab krumpli
2 marék zöldborsó
1 kis szelet friss káposzta
néhány rózsa karfiol
1 ek házi paprikakrém vagy 1/2 friss paprika
2 ek sürített paradicsom (vagy 15 dkg paradicsom meghámozva, felkockázva, esetleg paradicsomlé)
só
bors magic( esetleg helyette citromlé)
olaj
A tetejére:
friss lestyán és
friss tárkony
A húst apró kockákra vágom és sós vízben, kuktában odatettem főni, sípolástól számítva 15 percet. Ha fazékban főzzük hosszabb ez az idő, félpuhára kell főzni.
A hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert kevés olajon megfuttattam és a húshoz töltöttem.
A paprikakrémmel ízesítettem, hozzátettem az apróra vágott krumplit, karfiolt, majd a káposztát, a zöldborsót és puhára főztem. Végül sűrített paradicsommal és kevés bors magic-al ízesítettem. Tetejét apróra vágott zöldekkel megszórtam.
Aki szereti tejfölt is tehet bele fogyasztáskor.
Nagyon guszta lett! Nálunk is nagy kedvenc, csak mi tárkonyos ragú levesnek hívjuk:))
VálaszTörlésIgen, ragulevest is szoktam, de azt tejfölös eresztékkel. Itt a lestyán elviszi az ízét, mi nagyon szeretjük:-)
TörlésJó kis tartalmas leves, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésAki szereti a sok zöldséget meg a lestyán ízét annak fincsi:-)
TörlésÉn még sosem készítettem csorbalevest, de már ettem és nagyon ízlett. Mentettem is a receptet, köszönöm! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Egészségetekre!:-)
TörlésNagyon kedvemre való, imádom a leveseket:) Én biztosan tennék bele tejfölt, azt is szeretem:)
VálaszTörlésAz még savanyítja, finom úgy is:-)
TörlésBizony hogy nagyon guszta! Szerencsére nálunk mindenki szereti a leveseket így ez a recepted is ki lesz próbálva :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye! Egészséggel fogyasszátok:-)
TörlésNagyon jól néz ki! Ezt ki kell próbálnom nekem is! :)
VálaszTörlésKöszi Ditti! Én még vacsorára is kanalaztam belőle, annyira jó! Csupa zöldség, semmi mű plusz:-)
TörlésÉn is szoktam készíteni, csak kihagyom belőle a lestyánt mert azt nem szeretem. ;)
VálaszTörlésNagyon finom. :)