2013. szeptember 14., szombat
Árpa Attila sajttortája- Blogkóstoló 11.
Dina a házigazdája a Blogkóstoló 11-nek. Petrát sorsolta társamul. Örültem neki, mivel nem ismertem a blogját. Most jó alaposan átfésültem, végül ennél a sajttortánál tettem le a voksomat.
Szeretem a valamiben különleges süteményeket, ez is olyan. Egy nagyon folyós sajtkrém kekszalapon, amelynél csak mered remélni, hogy másfél óra sütés után meg is szilárdul. Mellesleg a tortaformát egy nagyobb tálba kell állítani, amelyben víz van, ebben párolódik, sül.
Lássuk akkor a hozzávalókat: 23 cm-es tortaforma
A kekszes réteghez:
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
8 dkg cukor
5 dkg apróra vágott dióbél
A krémhez:
50 dkg mascarpone
20 dkg cukor
25 dkg tejföl
4,5 dkg étkezési keményítő
5 tojás
A kekszet a vajjal, a cukorral, a dióbéllel összedolgoztam, a tortaforma aljába nyomkodtam.
A sütőt beállítottam 120 fokra. A tortaformát egy nagyobb darab alufóliára helyeztem, széleit felhajtottam, majd egy nagyobb hőálló tálba tettem, amit kb. 1 cm magasan megtöltöttem vízzel.
A krémhez a hozzávalókat a tojások kivételével mixerrel kikevertem, végül a tojásokat is hozzáadtam. Nagyon folyós massza lett a végeredmény, amit ráöntöttem a kekszes alapra és mehetett a meleg sütőbe 90 percre.
A formában hagytam hűlni 3 órát, majd hűtőbe tettem reggelig. Csak ezután vettem le a karimát.
Címkék:
cheesecake,
diós,
keksz,
mascarpone,
torta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mennyei lett :) szívesen kipróbálom én is :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye! Csak ajánlani tudom:-)
TörlésEzt már én is kimentettem magamnak, ideje lesz beütemezni. :)
VálaszTörlésMindenképp megéri kipróbálni, jóféle:-)
TörlésMi imádjuk a sült sajttortát, meg mindegyiket:) Nagyon szép lett, szuper választás volt:)
VálaszTörlésKöszönöm!:-)
TörlésNagyon guszta! Jót választottál! :)
VálaszTörlésHamar el is tüntettük:-D köszi!
TörlésEzzel a diós alappal nagyon fincsi lehet, jó választás volt! :)
VálaszTörlésKöszönöm!:-)
TörlésMegérte kivárni a dermedési időt - nagyon ínycsiklandó lett
VálaszTörlésItt még egy kissé lágy volt a belseje. A maradék tudott igazán összeállni, az sem tartott sokat:-)
TörlésHű, nagyon klassz lett! Igen, a legnehezebb kivárni, amíg szilárd állapotba kerül, onnantól gyorsan fogy :)
VálaszTörlés