2013. szeptember 10., kedd
Házi ételízesítő-darálva
Aszalva tettem el egy szép adagot, most a friss zöldség tartósításán volt a sor. Télen milyen jó lesz a levesekbe ízesítőnek!
Aliz receptjét vettem alapul. Kihagytam a karfiolt, mert a gyerekeimnél nem nyerő.
Szép színe, erős vegyes zöldség illata volt amikor kanalaztam az üvegekbe.
Ebből az adagból 10 kisebb üveggel lett.
1 kg répa
60 dkg petrezselyem gyökér
1 kg magvalt paprika( piros, zöld vegyesen)
20 dkg hagyma
40 dkg zeller
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem és zeller zöld
50 dkg durva só (nem finomított)
A paradicsom héját lehúztam, a zöldségeket megpucoltam, ledaráltam. A sóval összevegyítettem és azonnal üvegekbe kanalaztam. Szorosan az üvegek tetejét rácsavartam és mehetett a kamrába.
(Sózás után a zöldség levet enged, ezzel a lével együtt kell üvegekbe tenni.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Milyen szép színei vannak! Nagyon szeretem ezt az ételízesítőt, én még le vagyok maradva, pedig már nagyon kéne csinálnom! :) Ügyes vagy!
VálaszTörlésCsak szaporán Barbi, még van minden a piacon:-)
TörlésÜvegekbe zártad a nyarat! :) Gyönyörű a színe, nagyon finom ízesítő lesz a téli napokra! :)
VálaszTörlésNa látod:-) ez is lehetett volna a címe: üvegbe zárt nyár:-) jó tömény zöldség, télen majd jól jön.
TörlésNagyon szép a színe és milyen nagyon finom lesz ez nektek télen! A paradicsom nem nagyon málik szét így darálva?
VálaszTörlésKöszönöm Éva!
TörlésDe igen, a paradicsom úgy eltűnt benne, hogy nem is látszik,de az íz az ott van.
Szépséges a színe, az íze pedig fenséges!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésDe szuper, üvegbe zárt nyár:) Milyen jó lesz majd a téli zord napokon előkapni egy üveget:)
VálaszTörlésJó lesz bizony Trollanyu:-)
TörlésNagyon jó :) tetszik! Biztos nagyon fogod élvezni télen is ezt az ízkavalkádot amit most az üvegbe zártál :)
VálaszTörlésNem is veszem már az üzletit, az aszalt és ez elég lesz tavaszig:-) remélem:-)
TörlésIsteni az ize,nem bírtam ki és egy kis üveggel fel bontottam.Friss meleg zsiros kenyérre szórva fenséges
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy elkészítetted! Finom lesz majd levesekbe is.
TörlésMi is szoktunk pont így készíteni:)
VálaszTörlésAkkor tudod milyen jó dolog:-)
TörlésAz idén valahogy mindennel el vagyok maradva, igyekeznem kell ezzel is. Gyönyörű színe van a Tiednek (a tálban és az üvegben is). Remélem, az enyém is ilyen szépséges lesz. :)
VálaszTörlésKöszönöm Gabriella. Biztosan ilyen szép lesz a tied is!
TörlésÉn még sosem készítettem, de tiéteket látva rögtön kedvet kap az ember. Szerencsére még van hozzá minden a piacon.
VálaszTörlésMég nem késő Nea:-)
TörlésÍgy még sosem készítettem,de talán ideje volna ...ahogy a aTiédet elnézem :)
VálaszTörlésPróbáld ki egy kisebb adaggal. Ebből elég sok lett, de hosszú a tél:-)
TörlésMinden ami finom benne van. Ízletes ételek készülnek majd vele. :)
VálaszTörlésHát, a boltit ezennel elkerülöm, az biztos:-)
Törlés