2013. szeptember 15., vasárnap
Óriás kenyér újra
Ezt meg kell mutatnom, mert nagyon büszke vagyok rá.
Először amikor sütöttem sütőpapírral borítottam le a tetejét és egy kissé megégett. Most zománcos lábosba sütőpapírt tettem, ebbe a megkelt tésztát, leborítottam egy valamivel kisebb lábossal, amely tökéletesen talált rá.
220 fokos sütőben 50 percet sütöttem. Levettem a borítót, hogy a kenyér fehér tetejére pirítsak rá egy kicsit, de meglepetés ért, mert ilyen piros volt már.
Megkopogtattam, kongott rendesen, megállapítottam, hogy kész van. Tetejét
lespricceltem kevés vízzel és a legszebb muzsikát hallhattuk. Pattogott, cserepesedett a teteje, én meg majdnem táncra perdültem:-)
Teljesen más lesz a kenyér héja, ha leborítjuk és nem is kell valami méregdrága cucc sütni, csupán két zománcos lábos.
Itt Bencém már nagyon türelmetlenül várta, hogy csípjen bele:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én táncra is perdülnék, ha ilyen kenyeret sikerülne sütnöm! Gyönyörű! A lábas a titka? Van 1-2, bevetem őket.
VálaszTörlésÖrülök, hogy megjöttél Gerdi!
TörlésIgen, a titok az, hogy le kell födni azt amiben a kenyér van. Lehet jénaiba is, de Terike szerint a legjobb zománcos lábasban. Hát ez a legegyszerűbb, mert van:-) ha fedőt teszek rá nem jó, mert nem tud nőni tőle a kenyér, így döntöttem egy kisebb lábos mellett. Nagyon bevált.
Meseszép - nagyon ügyes vagy - egy-egy apró trükk csodákra képes!
VálaszTörlésKöszönöm! Mindig tanulunk valamit:-)
TörlésHajni <3
VálaszTörléscsodás, nagyon szép, tényleg beindul az ember nyálelválasztása :) és bizony én táncra perdültem Veled, mert annyira beleéltem magam a leírásodba !
Köszönöm, aranyos vagy!:-)
TörlésFantasztikus lett! :) Megértem Bencét hogy türelmetlenül várta hogy ehessen belőle hmmmm ropogós meleg kenyér!
VálaszTörlésCsak úgy ette magában, nem is kért semmit rá:-)
TörlésKöszönöm:-)
Nagyon ügyes vagy Hajni! Le a kalappal előtted! :) Csodaszép lett a kenyér!!! :)
VálaszTörlésA kenyér láttán kedvet kaptam én is a "kenyérgyártáshoz". :)
Köszi szépen!:-)
TörlésA nagyon bonyolult, tíz napig etetős kovász nekem is sok, de ezzel nagyon könnyen lehet dolgozni. Este összekavarod, másnap valamikor megdagasztod a tésztát és hidd el, ilyen szép lesz. Hajrá Okki!:-)
Nekem az első kenyered is nagyon tetszett, de ez talán tényleg felülmúlja azt, gyönyörű szép lett! :)
VálaszTörlésA héjában van a különbség Hankka. Ez olyan jó ropogós lett, a bélzete egyforma finom volt.
TörlésKöszönöm:-)
Nagyon szép lett a kenyered, megnéztem az elsőt is a recept miatt és rögtön a vert kenyér jutott eszembe, mert valahol a napokban éppen láttam és nagyon hasonlított a Tiédre. Úgyhogy megnyugodhatsz mindkettő igen guszta lett, én biztosan jóízűt ennék belőle és azt hiszem ki lesz próbálva mert itt olyan egyszerűnek tűnik a kovász készítés! :)
VálaszTörlésEgyszerű is Barbi. Próbáld ki, megleszel vele elégedve. Épp most készülök egy adagot bedagasztani:-)
TörlésNagyon szép lett a kenyered, megnéztem az elsőt is a recept miatt és rögtön a vert kenyér jutott eszembe, mert valahol a napokban éppen láttam és nagyon hasonlított a Tiédre. Úgyhogy megnyugodhatsz mindkettő igen guszta lett, én biztosan jóízűt ennék belőle és azt hiszem ki lesz próbálva mert itt olyan egyszerűnek tűnik a kovász készítés! :)
VálaszTörlés