2013. szeptember 30., hétfő

Brokkolis egytál



 Maradék felhasználásával készült ez a nagyszerű rakott étel. Egy kevés krumplipüré volt megmaradva, néhány fej párolt brokkoli, egy zacsiban három darab virsli is árválkodott. Laktató ebédet hoztam össze belőlük.

  Pontos adagokat nem írok, rétegezzük tetszésük szerint.

Egy kisebb jénai formát kivajaztam, belesimítottam a maradék krumplipürét (főtt burgonya karikákat, tört krumplit is tehetünk alapnak). A virsliket felkarikáztam, olajon kissé megsütöttem, a burgonyára tettem. Párolt brokkoli rózsákkal borítottam be a tetejét, majd három tojást felvertem, kevés sajtot reszeltem bele, egy evőkanál lisztet is elkavartam benne, sóztam, borsóztam és a brokkoli tetejére öntöttem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percet sütöttem, amíg a tojásos réteg megszilárdult.
A sütőből kivéve hagytam hűlni 15 percet, majd szeleteltem és tálaltam.

12 megjegyzés:

  1. Azon túl, hogy nagyon ízletes lehet, szép mutatós is. Az egyik szeletkét elcsentem... :)

    VálaszTörlés
  2. Még egy jó ötlet egytálételhez. :) Virsli nekünk nem nagyon marad meg, de helyette eltudom képzelni kolbásszal is. Megjegyzem a receptet, egyszer majd jól jön. :)

    VálaszTörlés
  3. Ezek az újrahasznosított dolgok sokszor annyira finomak tudnak lenni! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Semmi nem vész el, max. átalakul:-)

      Törlés
  4. Jó kis maradékhasznosítás, nálunk is gyorsan fogyna! :)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is mindig vannak maradékok! Nagyon guszta lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Millye! Jobban elfogy a maradék, ha más formában esszük:-)

      Törlés