2013. szeptember 30., hétfő
Brokkolis egytál
Maradék felhasználásával készült ez a nagyszerű rakott étel. Egy kevés krumplipüré volt megmaradva, néhány fej párolt brokkoli, egy zacsiban három darab virsli is árválkodott. Laktató ebédet hoztam össze belőlük.
Pontos adagokat nem írok, rétegezzük tetszésük szerint.
Egy kisebb jénai formát kivajaztam, belesimítottam a maradék krumplipürét (főtt burgonya karikákat, tört krumplit is tehetünk alapnak). A virsliket felkarikáztam, olajon kissé megsütöttem, a burgonyára tettem. Párolt brokkoli rózsákkal borítottam be a tetejét, majd három tojást felvertem, kevés sajtot reszeltem bele, egy evőkanál lisztet is elkavartam benne, sóztam, borsóztam és a brokkoli tetejére öntöttem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percet sütöttem, amíg a tojásos réteg megszilárdult.
A sütőből kivéve hagytam hűlni 15 percet, majd szeleteltem és tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Azon túl, hogy nagyon ízletes lehet, szép mutatós is. Az egyik szeletkét elcsentem... :)
VálaszTörlésKöszi Nea!
TörlésEgészségedre:-)
Jójójó! És finom
VálaszTörlésAz volt:-)
TörlésMég egy jó ötlet egytálételhez. :) Virsli nekünk nem nagyon marad meg, de helyette eltudom képzelni kolbásszal is. Megjegyzem a receptet, egyszer majd jól jön. :)
VálaszTörlésFinom kolbásszal is, sőt!:-)
TörlésEzek az újrahasznosított dolgok sokszor annyira finomak tudnak lenni! Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Semmi nem vész el, max. átalakul:-)
TörlésJó kis maradékhasznosítás, nálunk is gyorsan fogyna! :)
VálaszTörlésNálunk is mindig vannak maradékok! Nagyon guszta lett :)
VálaszTörlésKöszi Millye! Jobban elfogy a maradék, ha más formában esszük:-)
Törlés