Az Erdélyi konyha szeptemberi számában van egy málnás, fehér csokis kenyér Edó konyhájából. Ez volt az alap, amit aztán átváltoztattam.
A végeredmény finom szaftos, csokis, gyümölcsös lett.
25 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg zabpehely
18 dkg nádcukor
10 dkg tejcsokoládé durvára vágva
6 dkg dió durvára vágva
1 alma
1 körte
1 banán
20 dkg meggy
18 dkg olvasztott vaj
1 kk sütőpor
1 kk szódapor
1 csipet só
1 kk vanília aroma
A lisztet, a zabpelyhet, a csokit, a diót, a sütőport, szódabikarbónát és a sót összevegyítettem.
A gyümölcsöket megpucoltam, az almát, körtét lereszeltem, a banánt villával szétnyomkodtam és a meggyel együtt a lisztes keverékhez adtam.
A cukrot a tojásokkal habosra vertem, hozzáadtam a vaníliaaromát, az olvasztott vajat és összekavartam a gyümölcsös masszával.
Kisebb muffin formákba töltöttem. Így hamarabb is megsül és csomagolni is könnyebb. A maradék tésztát két kalács formába öntöttem. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem. A muffin formában szűk 15 perc alatt elkészültek a sütik, a nagyobbakat még 15 percet hagytam. Tűpróbával ellenőriztem. A formákból kiszedve rácsra téve hagytam kihűlni.
Ügyesen átváltoztattad,igazán gazdag,ízletes! :) Nagyon szeretjük mi is az ilyen szaftos kenyereket!
VálaszTörlésA lányom szerint lehetne árulni, annyira finom:-) köszi szépen!
TörlésNagyon finom lehet, ezt biztos szeretni fogják a gyerekek.
VálaszTörlésMindkettő nyammogott amikor ette, szeretik:-)
TörlésSzaftos csokis óóóó nagyon jól hangzik! :) Biztos hogy imádnám én is :)
VálaszTörlésSzerintem is tetszene neked:-)
TörlésIlyet én is csomagolhatnék magamnak ...
VálaszTörlésMiért is ne?:-)
TörlésAzt mindenit, csupa finomsággal van tele, és milyen szaftos! Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésFinom volt:-) mert a ma reggeli pakolás után üres volt a tál:-)
TörlésNagyon sok finomságot tettél bele, így csakis fincsi lehet! :) Jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka!:-)
Törlés