2013. szeptember 17., kedd
Piros arany- házilag
Vicces volt ahogy ez a receptem megszületett.
A megszokott paprika krémet szerettem volna elkészíteni. Neki is fogtam, ledaráltam a zöldségeket, odatettem főni. Gondoltam gyorsan egy sütit is összekavarok, alul sülhet. Igen ám, de a gyermekeim nagyon beszédes kedvükben voltak, közben szórakoztattak.
A süti a sütőben, a paprika krém nagy része rotyogott, a gyerekek két oldalról beszéltek. Elővettem az üvegeket, elkezdem pakolni bele. Feltűnt, hogy túl vastag a massza, de az agyamig nem jutott el, hogy kifelejtettem belőle a paradicsomot. Csak amikor már mind az üvegben volt és csavartam rá a kupakokat.
Megálltam egy pillanatra, hogy na most mi lesz? Kóstolgattam, eldöntöttem, hogy így marad.
A lányom nem ette meg soha a paprikát. Ő volt a tesztalany.
Este mondom, kóstolja meg a házi piros aranyat, mert az üzletit nagyon szereti, szendvics tetejére pötyögteti. Nagyon finomnak titulálta és most már ezt teszi a szendvicsére.
Használhatjuk levesekbe, pörköltbe, zsíros kenyér vagy szendvicsek tetejére is.
1 kg kápia paprika
1 kg paradicsompaprika (gogos)
1 nagy fej zeller
1 ek durva só
A paprikákat megmostam, feldaraboltam, ledaráltam, odatettem főni. A zellert megpucoltam és lereszeltem apróra. Sóval ízesítettem.
Jó félórát rotyogtattam, közben sűrűn kell kavargatni. Mikor megpuhultak a zöldségek botmixerrel még egy kicsit krémesítettem.
Forrón üvegekbe tettem, száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Ajánlatos kisebb csavaros tetejű üvegeket választani, így nem tudnak leszáradni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lesz az így is! Nagyon szorgos kis hangya módjára gyártod a télirevalót! Milyen jó is az ilyen paprikakrém is télen, vagy akár most is!
VálaszTörlésEzt most jól sikerült:-) mindenből egy kicsit teszek el, jól jön majd télen...ha megéri a telet:-)
TörlésEz legalább jól sült el, és még ízlik is a családnak, érdemes volt figyelmetlennek lenni:) Nagyon szép a színe is meg az állaga is szuper, én is szívesen tenném a szendvicsemre.
VálaszTörlésNem szoktam így járni, de megesik, ha sokfelé kell figyelni:-)
TörlésTényleg hasonló az enyémhez, csak az elkészítésében van kis különbség:) Nagyon szép a tied is:)
VálaszTörlésA tied is finom lehet, úgy még nem tettem el. Van benne egy kis cukor meg ecet ha jól emlékszem.
TörlésKöszi:-)
Ez a vicces "véletlen" milyen jó dolgot készített :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésÍgy kellett legyen, így legalább a lányom megeszi a paprikát:-)
Hétvégén nálam is ez készült,Katitól, makacskakonyhája, receptje szerint:)))
VálaszTörlésÍgy kell ezt csinálni, ügyes vagy!:-)
TörlésÍgy születnek a remek receptek :) nagyon guszta lett!
VálaszTörlésMég jó, hogy veled voltak a gyerekek, hanem most nem lenne piros arany. :D Nagyon szép a színe! :)
VálaszTörlés