.

2014. április 25., péntek

Fóliában párolt zöldség


Vajas, fűszeres zöldségek. Ki ne hagyjátok, ha grilleztek. Mehet a fóliába répa, gomba, hagyma bármilyen, paprika édes, csípős, mindenféle zöldfűszer. Húsok mellé kitűnő köret.


Hozzávalók: 2 sárgarépa, 6 gomba, 1-1 piros és zöld színű paprika, 2 zöldhagyma, 6 dkg vaj, friss bazsalikom, só; a csomagoláshoz: alufólia

Elkészítése: A répát, a gombát megtisztítjuk, a paprikákat cikkekre vágjuk és a többi hozzávalóval fóliába helyezzük. Sózzuk, a vajat rátesszük. Friss bazsalikomot apróra vágunk és megszórjuk a zöldségeket. A fóliát szorosan lezárjuk és parázs fölé, grillrácsra helyezzük. 15 percet hagyjuk párolódni, közben egyszer átforgatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Semmiképp nem hagyom ki, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet! Én a grillezett ananászt sem hagyom ki amióta egyszer kipróbáltuk...:))

    VálaszTörlés
  3. De jó ötlet! Krumplit is láttam fóliába csomagolva sütni, az is piszkálja a fantáziámat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is lehet, csak többet kell hagyni, mint a zöldséget, ha egybe van. Viszont ha vastagabbra felszeleteled mehet a zöldséggel együtt. Próbáld ki!

      Törlés