.

2012. február 21., kedd

Kubai kenyér

Szeretek pékárukat sütni. Kenyeret eddig csak a dagasztás nélkülit sütöttem, az mindig jól sikerült. Vicuskánál találtam rá a kubai kenyér receptjére, gondoltam na lássuk. Annál is inkább, hogy a receptben van egy számomra furcsa dolog: a friss élesztőt a liszttel együtt le kell forrázni:) szóval kíváncsivá tett, hogy ebből milyen kenyér lesz. Hát lett. Szép magas, kívül igazán ropogós, belül puha. A gyerekek mind csak a ropogós karéját kérték:). Azt meg mondanom sem kell, hogy nem volt ideje kihűlni.

4 megjegyzés:

  1. Jó a sütőd, ez nagyon szép lett!!!

    VálaszTörlés
  2. Jó lett, pedig a hőfokot csak tippeltem, mert nekunk is hagyományos sütőnk van :)

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki ez a kenyér, szinte érzem az illatát:))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm:-) érdekesen készült, de finom kenyér.

    VálaszTörlés