.

2012. május 9., szerda

Epres túrógombóc hidegen

Elkezdődött az eperszezon, így igyekszem minél több finomságot készíteni belőle. A kisfiam miután hármat lenyomott azt mondta, hogy több túrórudi gombócot nem kér:)

50 dkg tehéntúró
3 ek tejföl
4 ek méz
1 vaníliacukor
1 citrom reszelt héja
1 ek citomlé
5 dkg búzadara
15 dkg eper( ha lehet kisebb szemek)

csokireszelék vagy csokiforgács

A túrót összetörtem, hozzáadtam minden más hozzávalót és jól összekavartam. Jó este kikavarni és reggel elkészíteni a gombócokat, ezalatt a búzadara megduzzad. Ha nincs ennyi időnk, mint ahogy nekem sem volt:), akkor legalább 4 órát hagynunk kell pihenni a masszát. Vizes kézzel gombócokat formáltam( nekem ebből a mennyiségből 20 drb lett) a közepükbe lyukat nyomtam, belehelyeztem az epret és gombócokat formáztam belőlük. A kész gombócokat csokiforgácsba forgattam. Mivel siettem, a forgácsolás kissé durvára sikerült, de ezt senki sem bánta.


7 megjegyzés:

  1. Hű, de finom ez a "túrórudi" gombóc! Régebben próbáltam eperrel töltött túrógombócot készíteni, de azt főzni kellett, és nem igazán sikerült. Ki fogom próbálni ezt a verziót, biztosan finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom :) probald ki hankka!

    VálaszTörlés
  3. Ez istenien néz ki! És micsoda ötlet!

    VálaszTörlés
  4. Eper bármilyen formában jöhet, pláne ilyen egyszerűen, főzés nélkül elkészítve! Remek ötlet, kipróbálásra váró:)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk nagy sikere volt. Szerintem málnával, cseresznyével is ki lehet majd próbálni:)

    VálaszTörlés
  6. Eszméletlen jól néz ki. Ugy látszik ma este összegyűjtöm Nálad a jó kis recepteket, aztán csak legyen aki megcsinálja :)) A fogyasztással semmi baj nem lesz, arra lesz jelentkező!.
    Imádom, amit nem kell sütni, mert már nagyon nyár van!

    VálaszTörlés
  7. Hála, hogy van aki megcsinálja és aki eltüntesse! Nekünk öröm látni, hogy elfogy minden egykettőre.

    VálaszTörlés