.

2013. április 27., szombat

Tavaszi burgonyás ragu

Más évszakban is készül nálunk ez a zöldséges ragu, mivel nagyon szeretem az egytálételeket. Tavasszal, amikor van friss répa, karalábé, zöldhagyma, a legfinomabb.


75 dkg krumpli
1 adag leveszöldség( karalábé, répa, zeller és petrezselyem gyökér)
25 dkg zöldborsó( most mirelit)
1 fej vöröshagyma
3 szál zöldhagyma
4 dl húsleves
2 dl tejföl
2 ek liszt
2 ek vaj
őrölt bors, só

A krumplit megpucoltam, négybe hasítottam és sós vízben 10 percet főztem.
A leveszöldségeket megpucoltam, felaprítottam és a krumplihoz adtam, majd beletettem a zöldborsót és a felkarikázott zöldhagymát is. Keveset főztem így együtt, a zöldségek hamar megpuhulnak.
A vöröshagymát a vajon megfuttattam, rászórtam a lisztet. Pár perc pirítás után felöntöttem a zöldségek főzővizével, a húslevessel és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem és beleforgattam a zöldségeket.
Tetejére apróra vágott zöldhagyma szár került.

10 megjegyzés:

  1. A friss zöldségnek nincs is párja! Már nagyon várom, hogy a kertből szedhessek.
    Jó darabig lefoglalt a fejléced. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötletet adtál holnapra :) azon agyaltam, hogy milyen finomságot főzzek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! A nagyon húst szeretőknek kínálhatsz mellé sült kolbászt:-)

      Törlés
  3. Már van Nálatok friss répa, borsó...de jó, szeretem nagyon.

    Holnap nézz át hozzám, vár egy meglepetés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borsó a fagyasztóból volt, házi, de a tavalyi:-)
      Jövök!

      Törlés
  4. Nagyon jó kis zöldséges egytálétel, szerintem ezt nálunk is szeretnék a gyerekek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig sakkozok én is, hogy megeszik-e vagy sem:-)

      Törlés