Már rég furdalja a páromat a kíváncsiság, milyen is ízre a párizsi krém. Mikor felvetődött a tekercs gondolata, az első lehetőség a töltésére a csokikrém volt, azaz párizsi krém. Elkészítettem, meg volt elégedve:-).
Ezt a nagyon gyors és egyszerű piskóta tekercset a Laptopkonyhán találtam régebb, itt volt az ideje kipróbálni.
A párizsi krémet pedig nagyon vastagnak, töménynek találtam, ezért egy kevés tejszínt habbá vertem és a kihűlt krémmel kikavartam. Így nagyon finom csokikrémet kaptam.
A csokikrémhez:
2 dl tejszín
8 dkg étcsoki
2 ek kakaópor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
2 dl tejszín habosítani
A tejszínt a cukorral 7-8 percig forraltam, beleolvasztottam a csokoládét, a kakaóport is hozzákavartam, majd a vajat. Miután kihűlt, hűtőbe tettem. 4 órát pihent a hidegben, ezalatt teljesen megvastagodott a krém. Mixerrel kikavartam, de nekem nagyon töménynek tűnt, ezért még vertem fel tejszínt és a csokikrémmel kikavartam.
A piskótához:
5 tojás
5 ek cukor
4 ek liszt
A tojásokat a cukorral habosra kavartam( nem kell szétválasztani!) és beleforgattam a lisztet. Sütőpapíros tepsire simítottam.
Előmelegített sütőben 190 fokon 10 perc alatt megsütöttem, alsó-felső sütés.
Még forrón papírostól felcsavartam és hagytam kihűlni.
Ezután kitekertem, a papírt lehúztam róla és a csokikrémmel megtöltöttem.
Lehetett szeletelni és fogyasztani.
Nagyon könnyű és lágy krémnek látszik:) - és persze nagyon finom is.
VálaszTörlésEteti magát a krém, a maradék finom lesz pohárkrémnek is:-)
TörlésGyerekkorom kedvenc süteménye :) nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye! :-)
TörlésNagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésMost mit nem adnék egy szeletkéért. Csodás!
VálaszTörlésPillanatok alatt fogyott Nea. Köszönöm!
TörlésEzzel a finomsággal is szemeztem már 1-2 napja a Fb-on, mire idejöttem kommentelni... ;-) Nagyon tetszik a recept, guszta ez a csokis tekercs, most jól esne 1 szeletke...
VálaszTörlésSajnos már rég elfogyott, de adok helyette habos muffint:-)
Törlés