Mostanában kevesebb húst fogyasztunk, egyszerűen nem kívánom. Ennek a
lányom örül a legjobban, mert még látnia sem kell a húst. A férfiak
ellenkező véleményen vannak, Ők ennék mindennap.
A zsályát csak
óvatosan szoktam az ételbe tenni, mert hamar eluralkodhat az íze. Miután
megfőtt a főzelék ki is szedegetem a leveleket.
25 dkg kelkáposzta
20 dkg gomba
1,5 dl tejföl
4-5 db zsályalevél
1 kk liszt
1 ek vaj
só
A
zsályaleveleket megfuttatom az olvasztott vajon, ráteszem az apróra
vágott gombát, egy kevés vizet öntök rá és lefödve párolom.
A káposztát vékonyra vágom, a párolt gombára teszem, hozzáöntök egy fél pohár vizet, sózom, visszafödöm és készre főzöm.
A lisztet simára kavarom a tejföllel, a főzeléket besűrítem vele. Végül a zsályaleveleket kiszedegetem és lehet tálalni.
Érdekes ízvilág, de megkóstólnám:)
VálaszTörlésNemrég kezdtem a zsályát használni. Nekem nagyon bejön, a gyerekeknek kevésbé. Új íz:-)
TörlésZsályát most nem régen vettem mert kellett valami ételbe. Nagyon különleges lehet így gomba, kelkáposzta és a fűszerek de biztosan finom! A hús mellőzésével én is szoktam így lenni férjuram bánatára!:)
VálaszTörlésNincs szükségünk a húsra Éva napi rendszerességgel, inkább kellenek a zöldségek. Na persze ezt nehéz a húsimádóknak megmagyarázni, de néha muszáj kibírják:-)
TörlésKíváncsi lennék az ízére mert eddig a zsályával csak tea formájában találkoztam. A férjemnek mindenképp kellene pár szelet husikát sütnöm mert ő csak úgy lakik jól :D
VálaszTörlésIsmerős:-D
TörlésKáposztát gombával még nem párosítottam. Külön-külön nyerő, egyben miért ne lenne. Ami meg a húst illeti... nem eszünk minden nap, de Férjem díjazza, ha van:-)
VálaszTörlésNaná hogy díjazza! Az enyém is:-)
TörlésNekem tetszik, szeretem a kelkáposztát és a gombát is, és a zsálya is jöhet! :) Hús fronton mostanság mi is így vagyunk, ma pl. zöldbablevest főztem, hozzá rakott palacsintát! :)
VálaszTörlésAz is nagyon finom! Adtál ötletet:-)
Törlés