2013. május 6., hétfő

Majorannás-tejes májkrém

Mivel a májat tejben kell megfőzni, újat mutatott nekem. Eddig sütöttem, többször daráltam, itt megnézhetitek.
Hankka készítette, nagyon guszta fotókkal biztatott, hogy finom, megéri kipróbálni.
Még akkor elkészítettem , csak valahogy elmaradt a posztolása. 
Hamar elkészíthető, finom, fűszeres májkrém. Nálunk sok volt a félkilós adag egyszerre, egy részét lefagyasztottam, majd meglátom hogy fog viselkedni.
Köszönjük Hankka!

50 dkg csirke máj
2 dl tej
5 cikk fokhagyma
25 dkg vaj
só, bors, majoranna, kakukkfű

A májat megtisztítottam, egy lábosba tettem. Feltöltöttem a tejjel, beletettem 3 cikk zúzott fokhagymát és puhára főztem. Ízesítettem sóval, borssal, majorannával és a maradék fokhagymával, majd botmixerrel krémesre kavartam. A meleg krémbe a vajat belevagdaltam és jól belekavartam. Kisebb edényekbe töltöttem és hagytam kihűlni.

22 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet! Ez nagyon tetszik olyan kipróbálósnak nézem:)Hankka blogján nem vettem észre pedig szoktam látogatóba menni hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blogkóstoló alkalmával készítette, van vagy 2-3 hete:-)

      Törlés
  2. Én a májat nem szeretem, de a májkrémet igen. Régóta nem vettem a ki tudja milyen összetevők miatt. Viszont vágyom az ízére. Mármint a boltinak. Ez azért hasonlít rá valamennyire?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hasonlít az íze a boltiéra. Fűszeres máj íze van, a máj érződik benne. Az üzleti nagyon pici arányban tartalmaz májat, de van cserébe benne ízfokozó, meg minden egyéb, amitől azt mondjuk, hogy finom.

      Törlés
    2. Tudom, az ízfokozók és az egyéb borzalmak miatt kerülöm már régóta a boltit. Lehet, hogy azért megcsinálom a férjemnek, mert ő nagyon szereti a májat is...

      Törlés
    3. Csináld csak egy negyed kilóból, elég sok lesz belőle. Ha ízlik, gyárthatod majd neki:-)

      Törlés
  3. De jó! :)))
    Örülök, hogy ízlett!
    Megmondom Anyunak, hogy híres lett a receptje :-D :-D :-D

    VálaszTörlés
  4. Tetszik ez a fűszerezés :))Nálunk is nagyon fogy a ,,bolti májkrém, májas " mert a fiam nagyon szereti.Láttam Hankkánál is és rögtön mentettem. Még nem készítettem el, de mindenképpen sort kerítek rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki egy fél adaggal, ha ízlett lehet készíteni:-)

      Törlés
  5. Örülök, hogy nektek is ízlett, az érdem igazából az Annáé, tőle hoztam én is! :) Kíváncsi vagyok, milyen lesz fagyasztás után! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Annának! :-)

      Törlés
    2. Jaj, nagyon szívesen :-) Akkor én pedig Anyunak köszönöm, Ő volt a "feltaláló". :-)))
      Én is kíváncsi vagyok, milyen lesz a fagyasztás után. Majd írjátok meg :)

      Törlés
    3. Köszi Anna, megírom amikor kiolvasztottam:-)

      Törlés
  6. Na ezt mentem én is, én szeretem a májat is, meg a májkrémet is:)

    VálaszTörlés
  7. Huhhh, nagyon guszta a képen!! Már én is újra elkészítettem! Nagyon finom, bevált. :)

    VálaszTörlés
  8. Ez nekem is kell!!!! Szeretem a májkrémet, de csak egyszer készítettem úgy kb. 30-35 éve!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igen! Próbáld ki egy fél adaggal, eléggé kiadós és finom.

      Törlés
  9. A Fb-on napokon keresztül belebotlottam ebbe a fotóba, és mindig el is időztem előtte, annyira guszta. Szívem szerint rögtön fogtam is volna egy szelet kenyeret és kentem volna meg ezzel a májkrémmel - közben éreztem a majoránna kellemes illatát is (nagyon szeretem ezt a fűszert).

    VálaszTörlés