Ha egy finom vacsorát akartok aránylag gyorsan varázsolni a családnak, ki ne hagyjátok ezt a töltött lepényt. Régen Menükonyha blogján találkoztam vele, a napokban Tündérkonyán jött szembe, el kellett készítenem.
Kicsit utána olvasva tudtam meg, hogy El Salvadorban egy nemzeti eledel, amit disznóhússal, sajttal meg egyéb finomságokkal töltenek meg.
Nálam most maradék felhasználás volt,amit találtam az került a töltelékbe.
Ebből az adagból 6 darab pupusas lett, ami éppen elég volt vacsorára, de a lányom szívesen vitt volna másnap uzsonnára is, ezért a következő adagot megduplázom.
Tésztájához:
30 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk só
1/2 dl olaj
1,5 dl víz
Tölteléknek:
1 dl házi pizzaszósz
1 kis doboz kukorica konzerv
2 szál újhagyma a zöldjével együtt, apróra vágva
10-15 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, ha szükség lehet kevés vizet még hozzátenni.
Hat részre osztottam. Addig pihent a tészta letakarva, amíg a töltelékhez a hagymát megvágtam és a hozzávalókat egy tálban összekavartam.
Mindenik darab tésztát körré nyújtottam, közepére 2 ek tölteléket halmoztam.
Tenyeremben fogva a széleit összeszedegettem, összecsíptem.
Olajos kézzel megformáztam, kézzel lapogattam meg. Két serpenyőt felforrósítottam (így gyorsabb volt a sütés) olaj nélkül, egy-egy lepényt beletettem és mindkét oldalán megsütöttem.
Nagyon gyors kellett legyek, hogy lencsevégre tudjam kapni, a gyerekek már ott álltak és várták, hogy ehessék:-).
Nagyon jó lehet, ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésEzért én is szívesen sorba állnék.
VálaszTörlésGyere, készítünk még:-)
TörlésElmentettem, nagyon jó lehet!
VálaszTörlésA tésztája nagyon jó, tölteléknek meg ami van mehet bele.
TörlésGratulálok, jó ötlet, főleg a bő olaj nélküli serpenyőben sütés!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, ki fogom próbálni :)
Köszönöm ngy! Elsőből nekem is az tetszett, hogy nem kell olajban sütni:-)
TörlésSzuper ötlet, köszönöm! Elmentettem!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik!
TörlésÉn is láttam már és akkor eldöntöttem, hogy elkészítem, most újra kedvet kaptam! Majd a bűnözős napon beiktatok egy ilyen szuper kaját! :)) Irtó gusztusos a ketté tört batyu!
VálaszTörlésKöszi Barbi! Szerintem működik teljes kiőrlésű lisztből is, tölteléknek meg azt teszel ami tetszik, így könnyű, egészséges vacsit ehettek:-)
TörlésBorzasztóan jól néz ki, köszi a receptet megint! :) Annyira szeretem a blogod, mert szinte mindent kipróbálnék amiket készíteni szoktál! :)
VálaszTörlésKöszönöm Ditti! Úgy látszik megegyezik az ízlésünk. Örülök neki:-)
TörlésÉn is láttam ,akkor egyből nekiláttam én is a sütésének, csak még szerkesztésre vár:)) De fini volt ízlett mindenkinek. Nálatok is guszta lett nagyon.
VálaszTörlésFinom, ismétlés következik:-)
TörlésDe szuper, a neve is aranyos:) Hasonló töltött piadinát sütöttem már, csak élesztős tésztával. Tényleg nagyon finomak és szerintem minden gyerek szereti:)
VálaszTörlésVégre egy cseles név nálam is:-) nem lehet nem szeretni, mert azzal lehet tölteni ami a kedvenc. Megy simán csak tejfölös sajttal is:-)
TörlésDe szép, s finom a tölteléke is, főleg ha kukorica van benne:)
VálaszTörlésKöszi Kati. Egyszerű, hamar megvan és tényleg finom. Nem is kell ennél több:-)
TörlésHmmmm egy újabb vacsora ötlet :) Köszi! Mennyeien néz ki!
VálaszTörlésEgészségetekre! :-)
TörlésTényleg szuper!!!
VálaszTörlésKöszi Vicuska! :-)
TörlésÉn is láttam már annyi helyen, és mindig megkívánom... Nálad is. ;-)
VálaszTörlésFinom vacsi, próbáld egyszer ki:-)
Törlés