Tudom sokan ismerik ezt a módszert, de szerintem van még aki nem. Mostanig én is a hagyományos módon készítettem a madártejet, a habot. Olvastam, hallottam, hogy mikróban is lehet, de eddig nem próbáltam. Mondják, hogy a szükség törvényt bont, most valahogy ez volt.
A lányom három napos sátorozásról kell érkezzen haza. Telefonon közölte, hogy úgy megenne egy kis madártejet. Mit tesz ilyenkor egy jó anyuka? Nekifog készíteni.
Igen ám, de az idő rövid, a kicsit is le kell fektetni, a tejnek is ki kellene hűlni amire jön. Kerestem és találtam. Sok blogon Ottis-t említik, hogy tőle indult a mikróban készíthető hab. A blogján meg is találtam egészen egyszerűen leírva.
A madártej receptjét már régebb leírtam, itt megtalálhatjátok.
A habhoz 5 tojásfehérjét
2 ek cukorral kemény habbá vertem, egy jénai tálban, majd betettem a mikróba 800 W-on 1,5 percre.
Mire lejárt az idő a hab kiemelkedett a tálból. Megnőtt, megfőtt saját gőzében. Vettem egy kanalat és az elkészített tej tetejére szaggattam.
Remélem látszik a képeken mennyire masszív lett a hab. Ahogy egyik blogon olvastam, még a gyertya is megállna benne:-)
Nekem újat mutattál! Köszi, remek ötlet én is kipróbálom!!!
VálaszTörlésEz nekem is új! :) Szuper ötlet, köszi!
VálaszTörlésMég én sem hallottam róla, majd kipróbálom.
VálaszTörlésEz nekem is új! Köszi!
VálaszTörlésMargó
Jól gondoltam, hogy megér egy posztot ez a hab:-) a hosszú főzési idő már a múlté ezzel a módszerrel!
VálaszTörlésÖrülök, hogy Nektek is tetszik:-)
Zseniális! Ha valamit mindig is utáltam a madártej készítésénél, az a hab főzőcskézése...
VálaszTörlésSokan vagyunk így ezzel, de próbáld ki így! Pillanatok alatt megvan.
TörlésMost hallom először, nagyon tetszik. Nálad mindig tanul az ember lánya.
VálaszTörlésEgymástól tanulunk Olgis:-)
Törlésnekem is új ! köszönöm :-)
VálaszTörlésÜdvözöllek Rita! Örülök, tégy majd egy próbát:-)
TörlésDe jó ötlet! Kipróbálom!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik M@rti!
TörlésÉn sem ismertem ezt a mikrós verziót! Örök hála érte! A férjem nagy madártej imádó :)
VálaszTörlésNagyon örülök Millye, hogy újat mutattam ezzel. Lényegesen lerövidíti az elkészítési időt.
TörlésNagyon jó, hogy feltetted, látom, sokan nem ismertük ezt a készítési módot! :) Legközelebb kipróbálom! :)
VálaszTörlésNem is gondoltam Hankka, hogy lesz sikere. Örülök neki!
TörlésÉn is egy jó pár hónapja fedeztem fel a hab mikróba való készítését, és így jobban szeretem. :)
VálaszTörlésÉn is így fogom ezentúl készíteni:-)
TörlésÉn is kipróbáltam mikróba,egész jó lett,kicsit esett össze,de legközelebb keményebb habot verek!
VálaszTörlésKöszi az ötletet :)
Igen, egy kissé visszaesik, de a hab erős marad, szépen lehet vágni. Örülök, hogy bevált! Időt spórolunk meg:-)
TörlésÉn is terjesztem, mert évek óta nem nyűglődöm a felvert hab főzésével, csak mikrózom! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon praktikus, megspóroljuk a drága időt:-)
TörlésKöszönöm. Máris indulok kipróbálni. Üdvözlet Nektek.
VálaszTörlésBiztosan jó lesz Mawerka. Szép napot!
TörlésBiztosan jó lesz Mawerka. Szép napot!
TörlésÉn sem.ismertem ezt az elkészitést, de kipróbalom!!
VálaszTörlés