.

2013. május 2., csütörtök

Zsályás kelkáposzta gombával

Mostanában kevesebb húst fogyasztunk, egyszerűen nem kívánom. Ennek a lányom örül a legjobban, mert még látnia sem kell a húst. A férfiak ellenkező véleményen vannak, Ők ennék mindennap.
A zsályát csak óvatosan szoktam az ételbe tenni, mert hamar eluralkodhat az íze. Miután megfőtt a főzelék ki is szedegetem a leveleket.


25 dkg kelkáposzta
20 dkg gomba
1,5 dl tejföl
4-5 db zsályalevél
1 kk liszt
1 ek vaj


A zsályaleveleket megfuttatom az olvasztott vajon, ráteszem az apróra vágott gombát, egy kevés vizet öntök rá és lefödve párolom.
A káposztát vékonyra vágom,  a párolt gombára teszem, hozzáöntök egy fél pohár vizet, sózom, visszafödöm és készre főzöm.
A lisztet simára kavarom a tejföllel, a főzeléket besűrítem vele. Végül a zsályaleveleket kiszedegetem és lehet tálalni.


10 megjegyzés:

  1. Érdekes ízvilág, de megkóstólnám:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemrég kezdtem a zsályát használni. Nekem nagyon bejön, a gyerekeknek kevésbé. Új íz:-)

      Törlés
  2. Zsályát most nem régen vettem mert kellett valami ételbe. Nagyon különleges lehet így gomba, kelkáposzta és a fűszerek de biztosan finom! A hús mellőzésével én is szoktam így lenni férjuram bánatára!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs szükségünk a húsra Éva napi rendszerességgel, inkább kellenek a zöldségek. Na persze ezt nehéz a húsimádóknak megmagyarázni, de néha muszáj kibírják:-)

      Törlés
  3. Kíváncsi lennék az ízére mert eddig a zsályával csak tea formájában találkoztam. A férjemnek mindenképp kellene pár szelet husikát sütnöm mert ő csak úgy lakik jól :D

    VálaszTörlés
  4. Káposztát gombával még nem párosítottam. Külön-külön nyerő, egyben miért ne lenne. Ami meg a húst illeti... nem eszünk minden nap, de Férjem díjazza, ha van:-)

    VálaszTörlés
  5. Nekem tetszik, szeretem a kelkáposztát és a gombát is, és a zsálya is jöhet! :) Hús fronton mostanság mi is így vagyunk, ma pl. zöldbablevest főztem, hozzá rakott palacsintát! :)

    VálaszTörlés