.

2014. március 28., péntek

Tárkonyos csirkeragu leves

 
Sok zöldséggel, csirkehússal ízletes, laktató leves. Lehet készíteni csirkemellel, aprólékkal. Most szárnyakkal készítettem, mindenképp finom.

Hozzávalók: 50 dkg csirkeszárny, 1 kis fej hagyma, 0,5 fej karalábé, 0,5 fej zeller, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 15 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1,5 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál ecetes tárkony, só, bors; a tálaláshoz: citromlé, csípőspaprika

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kettévágott szárnyakat és fehéredésig pároljuk.
A répát, a karalábét, a zellert, a petrezselyem gyökeret megtisztítjuk, kockára vágjuk és a húshoz adjuk.Feltöltjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és főni tesszük. Mikor már majdnem puha a zöldség, hozzáadjuk a zöldborsót is. A lisztet a tejföllel elkavarjuk, 2-3 merőkanál forró levessel elkavarjuk, majd a levesbe csurgatjuk. Hagyjuk néhányat még lobbanni. Apróra vágott tárkonyt adunk hozzá. Citromlével savanyítjuk, csípős paprikát kínálunk hozzá.

4 megjegyzés: