.

2014. július 27., vasárnap

Sárgabarackos-meggyes cobbler




Egy finom cobbler nekünk bármikor jöhet. Az biztos, hogy nem marad sokáig a sütőtálban. A legjobb pedig, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető.


Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 8 dkg barna cukor, 1 dl tej, 0,5 tasak sütőpor, csipet só; a gyümölcs réteghez: 35 dkg sárgabarack, 35 dkg meggy, 1 púpos evőkanál keményítő, 3 evőkanál barna cukor, 2 tasak vanília cukor; a forma kikenéséhez: 5 dkg vaj; a tetejére: 2 evőkanál barna cukor, 1 tasak vanília cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:
A gyümölcsöket kimagozzuk, a barackot cikkekre vágjuk, elkavarjuk a cukrokkal, a keményítővel.
A lisztet elkavarjuk a sütőporral, a sóval, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és lángosszerű tésztát kavarunk. A sütőt 180 fokra állítjuk. A sütőformát kivajazzuk, belesimítjuk az előkészített gyümölcsöt. A tésztából kanállal darabokat vágunk, gömböket formálunk, és a gyümölcsre tesszük. Megszórjuk a vaníliás-fahéjas cukorral és 35 perc alatt megsütjük.

Megj: A tésztagömböket nem kell szorosan egymás mellé rakni. A tészta sülés közben valamennyit nő, de igazán guszta, ha kikandikál itt-ott egy kis gyümölcs.

1 megjegyzés: