.

2012. május 14., hétfő

Gyors piskóta

Édesanyám szomszédasszonya szokta sütni ezt a piskótát. Ha az ember fia gyors finomságra vágyik, pillanatok alatt megvan és ugyanolyan pillanatok alatt el is tűnik. Ami jó benne, hogy nem az a folytós piskóta fajta, amit valami folyadék nélkül nem tudsz lenyomni. A receptet úgy írta le nekem, hogy mustárospohár a mérce. Emlékszünk még a régi idők mustáros poharára? Én találtam egyet a kamra mélyén, azt használom.
A pohár 2 dl-es, a recept meg így szól:

6 egész tojás
1 és 1/2 mustárospohár cukor
1 csom. vaníliacukor
6 ek olaj
1 és 1/2 mustárospohár liszt
1 ek kakaópor

Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliával mixerrel jó habosra fölverjük. Belekavarjuk az olajat és a lisztet. Két darab kalácssütő formát kivajazunk, lisztezünk és a massza 3/4-ét elosztjuk bennük. A maradék tésztába belekavarjuk a kakaóport, rácsorgatjuk a sárga piskóták tetejére és máris mehetnek az előmelegített sütőbe, ahol kb 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.



5 megjegyzés:

  1. Férjem imádja a piskótát, gyakran kéri csak úgy magában, mindenféle töltelék és máz nélkül. A tiedet biztosan díjazná, nagyon szép! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm hankka! Mi is imádjuk.

    VálaszTörlés
  3. Arra a sárga pohárra gondolsz?
    Nagyon jól néz ki ez a piskóta! Két formával lett ebből a mennyiségből? Akkor még kiadós is:-)

    VálaszTörlés
  4. Üvegpohár Gerdi. Olyan vastag üvegből van, az alsó része csíkozott, fölül meg sima.
    Igen, két formával lett, jó kiadós :)

    VálaszTörlés
  5. Gyerekkoromban sokszor sutottunk ilyet, nalunk puspokkenyernek hivjak :) Pont igy volt a recept, mustarospohar mercevel, a tetejere szoktunk vagott diot szorni, az ugy belesullyed a tesztaba sules kozben... nyam nyam :)

    VálaszTörlés