.

2012. május 6., vasárnap

Pizzás rúd

Ha tavasz, akkor nálunk szülinapok egymás után. Április, május, június. A párom után most a lányomon a sor. Ilyenkor Ő választ mit süssek-főzzek neki. Nem volt nagy igénye, valami sajtosat, vagy pizzásat kért és epres tiramisut. Pizzás rúdra gondoltam, aztán hamar kiderűlt jól választottam. A félkilós adagot szempillantás alatt eltüntette két barátnőjével és közölte, hogy következőbe mindenképp kilós adaggal indítsak:). A tiramisu hozzávalóit már megvásároltam, miután szólt, hogy olyan adagot készítsek, hogy meghívott 5 barátját és legyen bőven. Háát, gondolkodni kezdtem, hogy akkor torta legyen, de a tiramisu hozzávalóit felhasználva. Így született meg a sütés nélküli epres torta. Na de most a pizzás rúdat szeretném leírni, később majd a tortát:)

50 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt( Én Trappistát tettem)
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1,5 dl tejföl
10 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 ek só
1 kk pizza fűszerkeverék

Tetejére:

pizzakrém (most üzletit használtam)
fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt

Kevés tejben felfuttattam az élesztőt. A lisztet tálba szitáltam, a többi hozzávalót hozzáadtam és jól összegyúrtam. Langyos helyen 20 percet pihentettem, újra átgyúrtam, újra pihentettem, majd 1,5 cm vastagra nyújtottam. Csíkokat vágtam belőle, 8-10 cm-es rudakat formáltam. Megkentem a pizzakrémmel, megszórtam még pizza fűszerkeverékkel és reszelt sajttal. Középmeleg sütőben 20 perc alatt megsütöttem. 




5 megjegyzés:

  1. Ó roppant guszta!
    Igen, a gyerekek oda vannak a pizzás dolgokért, én tekercset szoktam ( tényleg készítek is, jó, hogy eszembe jutattad ) és pillanatok alatt eltüntetik a lurkók.
    A rúdat megjegyzem!
    Szép vasárnapot.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó ötlet! Az én csemetéim is díjaznak mindenféle pizzaízű sütit. Nálunk is van esemény bőven májusban, egyikre bevetem!

    VálaszTörlés
  3. Nagyfiam nagyon szereti a pizzát, viszem is a receptet, nagyon tetszik! :) Lánykádnak sok boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm nektek! Nálunk is kedvenccé vált, szerintem sűrűn fogom készíteni:) hidegen is finom, puha marad a tésztája. Másnap is szerintem, de azt nem érte meg:)

    VálaszTörlés