.

2013. május 22., szerda

Szamóca fagyi

A múlt héten a piacon láttam, hogy árulják már az erdei epret. A hétvégi kiránduláson kerestünk és találtunk. Egy részen terítve volt a föld eperrel. Szedegettük is szaporán és nagyon-nagyon örültünk neki. Azonkívül, hogy jól laktunk vele, egy részéből fagyi készült thechefviki receptje alapján.
Nincs fagylalt készítő gépem, fagyasztottam, kavargattam. Nagyon finom lett!


30 dkg szamóca
4 ek cukor
1 kk vanília kivonat
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1/2 citrom kicsavart leve

A szamócát botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a cukrot, a citromlevet, vaníliát, a tejszínt és a tejfölt. Tovább kavartam mixerrel, amíg habos, egynemű masszává vált.
Fagyasztóba tettem és félóránként kanállal háromszor átkavartam, majd hagytam megfagyni. Fogyasztás előtt fél órával ki kell venni a fagyasztóból.

16 megjegyzés:

  1. Kop-kop, kezeit csókolom, jöttem a fagylaltos kelyhemmel...

    VálaszTörlés
  2. Mesés lehet ez a fagyi! A szamócának annyira finom az illata.Guszta! Még gyerekként én is az erdőben szedtem mindíg ilyen szamócát imádtam. Ezt a fagyi készítési módot én is figyeltem az említett blogon nagyon tetszik. Valamilyen gyümölccsel kifogom próbálni. Besorakozok Vicuska mögé hátha jut nekem is?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is gyerekkori élmény, minden évben szedtünk és lekvárt főztünk belőle. Itt elég messzi kell menni, de van és annyira tudtam örülni neki:-) finom illatos.
      Van még belőle, gyere csak:-)

      Törlés
  3. Csodásan néz ki és szuper, hogy gép nélkül készítetted, az ugyanis nekem sincs...;-) Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez így gép nélkül is, meglátod, ha kipróbálod.
      Köszönöm:-)

      Törlés
  4. Jajj, imádom a szamócát, így fagyiban is isteni lehet:)

    VálaszTörlés
  5. Na igen, a szamóca illata és íze mennyei lehet ebben a fagyiban. Itt még talán 1,5 hónap, mire lesz szamóca, ennyire le vagyunk maradva:) Bár annyit még sosem sikerült szedni, hogy fagyi is legyen belőle, frissen megesszük:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én sem gondoltam, hogy ennyi összegyűl. Mikor mind a hárman összetöltögettük a poharaink tartalmát meglepődtünk. Tényleg, piros volt a hely egy jó nagy részen. Még egy ennyit le is tudtam fagyasztani:-)

      Törlés
  6. Szombaton megyek a piacra és elkészítem. Imádjuk a fagyit is a szamócát is...elkészítjük!!!:))) Köszönöm a receptet!!!:)))

    VálaszTörlés
  7. Tegnap eperdzsemet tettem el télire mert a férjem hazaállított egy rekesz finom eperrel :) azt hiszem a következő alkalommal amikor ilyen remek eperrel lesz dolgom akkor ki fogom próbálni a receptedet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendes eperrel is finom:-) még nekünk a dzsem eltevése hátra van.

      Törlés
  8. Csuda klassz, azt hiszem jöhetne egy adaggal erre felé is...:)

    VálaszTörlés