A lepény elnyerte a családom tetszését, köszönjük Szamóca!
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 dkg élesztő, 3 dl natúr joghurt, 3 dl víz, 4 evőkanál olaj, 2 teáskanál cukor, 4 teáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A vízbe tesszük a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a sóval elkevert lisztet és sima tésztát gyúrunk. Letakarva egy órát kelesztjük, majd 8 részre vágjuk. Mindeniket 3 mm vastag körré nyújtjuk, a közepére reszelt sajtot teszünk, a széleitől összefogjuk, mint egy batyut. Az összecsípett részével lefelé lisztezett deszkára tesszük és körré nyújtjuk. Egy serpenyőt megforrósítunk szárazon, beletesszük a lepényt egyesével és mindkét oldalán megsütjük. Melegen- hidegen finom.
De guszta! Én egy töltetlen változatot mentettem le még egyszer Flórától vagy Évától (már nem tudom) és sokszor készítem gyros-fűszeres hús mellé. Így is finom lehet!
VálaszTörlésTöltetlenül is jó szerintem, csak akkor simán kell sütni, de más töltelékkel is fincsi. Két lepényt párolt savanyú káposztával töltöttem, nagyon jók lettek.
TörlésNagyon guszta ahogy látni a sajtot .Töltve eddig még nem csináltam ilyen lepényt de nagyon finom lehet!
VálaszTörlésAjánlom kipróbálásra Éva. Este egy csupor teával fincsi vacsora.
TörlésHmmm nagyon jó lett a a lepénykenyered! :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésAz a tésztából kibukkanó nyúlós sajt máris elcsábított!
VálaszTörlésÚgy is kell Gerdi:-)
TörlésIsteni:)
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésDe jól néz ki! :) Tetszik a tésztája is, hát még a fincsi sajtos töltelék! :)
VálaszTörlésJó is volt Hankka!:-)
TörlésÉn köszönöm!
VálaszTörlésViki
( http://www.recept-oldal.hu )