.

2014. január 21., kedd

Sonkáslepény

 Egy ideig nem hozok régi receptet, csak még ezt az egyet.  Komsa Anna szakácskönyvének egyik előétele. A receptben megadott mennyiségből a fotón látható négy szelet lepény lett. Laktató, finom étel. Nekem egy csupor teával reggelire bőségesen elég volt két szelet.

Az eredeti recept:


4 deka vajat két evőkanál liszttel, 3 tojás sárgáját, kevés sót összekeverünk, adunk hozzá 10 deka darált sonkát, 4 tojás habját vigyázva összekeverjük. Egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kész, szép négyszegletes kockára vágjuk és feladjuk.

14 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, sonkával, hm...finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Pedig szeretem a régiségeidet:-) Na jó, bármit szeretek Tőled. Ezt is szeretném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd hozok még a régiekből is, szeretem kipróbálni:)
      Köszi, kedves vagy!

      Törlés
  3. Langymelegen milyen finom lehet. Már az illata kicsalogatja a konyhába az éhes családtagokat.

    VálaszTörlés
  4. Finomságos! Nagyon jók ezek a régi receptek :)

    VálaszTörlés
  5. Jók ezek a régi receptek! Tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Aleda! Lassan kipróbálom a nagyi receptjeit:)

      Törlés
  6. Nyugodtan hozhatsz régi recepteket, ahogy látod mindenki szereti. :)
    Ez is tetszik, el is mentem, majd egyik reggel el készítem.

    VálaszTörlés
  7. Mi a gond a régi receptekkel, főleg ha ilyen fincsik? :)

    VálaszTörlés