Hozzávalók a tésztához: 50 dkg burgonya, 50 dkg liszt, 1,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 8 háromszög alakú krémsajt, 20 dkg száraz sajt
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a megtört burgonyát, az élesztős tejet, a tojássárgát és összegyúrjuk. Beledagasztjuk az olajat is. A tésztát két részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk fél centisre, formával megjelöljük a tésztát. A sajtot lereszeljük, a krémsajtokat kettévágjuk. Mindenik kör közepébe teszünk egy fél krémsajtot, egy kanál reszelt sajtot. A második lapot is kinyújtjuk, ráborítjuk az elsőre, formával kivágjuk. Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük, majd bő forró olajban kisütjük.
Ez aztán a nekem való eledel! :D
VálaszTörlésNekem is :-D
TörlésCsatlakozom Druszámhoz :) Isteni lehet!
VálaszTörlésAz volt, hamar fogyott:-)
TörlésJaj, és én nem tudok fánkot sütni (vagy odaégetem, vagy nincs megsülve a belseje). :(( Csak ámulok és bámulok, és nagyokat nyelek az ilyen képek láttán. Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésDehogy nem tudsz. Az olajra kell figyelni, hogy forró legyen. Amikor beleteszed a fánkot egy kicsit vissza kell venni a tüzet, hogy ne hirtelen égesse a tésztát, legyen ideje a belsejének is megsülni. Menni fog!
TörlésKrémsajt, sajt, fánk- ez vitathatatlanul arra mutat, hogy kedvenccé avanzsálom az első harapásnál!!! :D
VálaszTörlésMég melegen az igazi:-)
TörlésMi is nagyon szeretjük :) nagyon guszta lett a fánkocskád! :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésKülönleges és nagyon guszta! :) Nálunk minden jöhet, ami burgonyás, ezeket a fánkokat is biztosan nagyon szeretnénk! :)
VálaszTörlésAz édesszájúaknak sajt helyett mehet bele csoki :-) nálam is volt ilyen:-)
Törlés