Egy újabb régi, érdekes recept Nagyitól. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen formában gőzöltem a desszertet, nagyon élveztem. A puding pedig nem tartott sokáig, gyorsan eltüntettük.
Az eredeti recept:
2 zsemlét koczkára vágunk és tejben megáztatjuk. 1 kanál írós
vajat, 3 tojás sárgát, 3 kanálka czukrot, pár darabka darabokra vágott
mandulát, kis mazsolát keverünk hozzá, parányi sót és a tojás habját. Egy
asztalkendőt megvajazunk, ebbe tesszük az egészet és összekötjük. Most egy
fazékra keresztbe tett fakanálra akasztjuk, hogy ne érje a fazék fenekét és
gőzben kifőzzük. Azután tál közepén hosszúkás mandulával megszurkáljuk és
borsodóval leöntjük.
te jó ég, de finom lehet! Meg fogom próbálni párolótárcsán (azt hiszem úgy hívják)
VálaszTörlésTényleg finom, ajánlani tudom. Nekem tetszett az abroszban való párolás:-)
TörlésDe klassz recept!
VálaszTörlésJuj... nálunk is ilyen a régi családi (Anyu Anyukájától örökölt) receptfüzet! :D
:-) de jó!
TörlésNem is hallottam ilyen elkeszitesi modrol. Irto jol nez ki!:)
VálaszTörlésKöszönöm Claudia! :-)
TörlésNagyon klassz kis békebeli finomság. Kincset ér a Nagyi receptes füzete.
VálaszTörlésKincset bizony.
TörlésÉrdekes, értékes recept ez is! Finom lehet, de ki kell próbálni, hogy megtudjam:-)
VálaszTörlésMilyen szép írása van a Nagyidnak!
Gerdi ajánlom kipróbálásra. A megadott cukor kevés bele, az öntet adja az édességét. Jó választás volt a ribizli szörp:-)
TörlésNa, csak lesz valami ebből a régi-új receptgyűjteményből! ;-) A Nagyi receptje csakis csúcs-szuper lehet!
VálaszTörlésLassan, lassan összejön valami!:-)
TörlésEgyszerű desszert, legközelebb, ha túlvásárolom magam zsemléből, ki is próbálom! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésZsemle, kifli mind mehet bele. Szerintem még maradék kalácsból is fincsi lehet. Tényleg!:-)
Törlés