.

2014. január 14., kedd

Citromos csirkecomb

Ebédre nagyszerű fogás volt, a citrom savanyú íze jól talált a csirkehússal. Tésztával, rizzsel de még krumplipürével is finom.

Hozzávalók: 6 felső csirkecomb, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 1 citrom leve, 1 babérlevél, őrölt fehér bors, só; a körítéshez: 50 dkg színes tészta

Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, átmossuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. A vajat megolvasztjuk és a combok mindkét oldalát lepirítjuk. Tepsibe tesszük, rászórjuk az elhasított fokhagymát, megszórjuk borssal, hozzáadjuk a babérlevelet, rálocsoljuk a citromlével elkevert tejfölt és a sütéstől maradt vajat. A tepsit szorosan alufóliával befödjük és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. A fóliát levéve mindkét oldalára rápirítunk.
Körítésnek a tésztát sós vízben kifőzzük, a csirke szaftjával meglocsolva fogyaszthatjuk.

10 megjegyzés: