Ebédre nagyszerű fogás volt, a citrom savanyú íze jól talált a csirkehússal. Tésztával, rizzsel de még krumplipürével is finom.
Hozzávalók: 6 felső csirkecomb, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 1 citrom leve, 1 babérlevél, őrölt fehér bors, só; a körítéshez: 50 dkg színes tészta
Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, átmossuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. A vajat megolvasztjuk és a combok mindkét oldalát lepirítjuk. Tepsibe tesszük, rászórjuk az elhasított fokhagymát, megszórjuk borssal, hozzáadjuk a babérlevelet, rálocsoljuk a citromlével elkevert tejfölt és a sütéstől maradt vajat. A tepsit szorosan alufóliával befödjük és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. A fóliát levéve mindkét oldalára rápirítunk.
Körítésnek a tésztát sós vízben kifőzzük, a csirke szaftjával meglocsolva fogyaszthatjuk.
Milyen szépen tálaltad. :) Finom ebédetek volt.
VálaszTörlésKöszi Okki:-)
TörlésElőbb a kockás terítős tetszett meg, aztán a recept is, amint elolvastam:-)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésÜdítő finomság! Jó ötlet a színes tészta - hmmmm
VálaszTörlésJobban esik az étel, ha szín van a tányéron:-)
TörlésNyálcsorgatóóóó hatása van nálam :)
VálaszTörlésEzt már szeretem:-)
TörlésSzeretem, kóstolás nélkül is! :) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm!:-)
Törlés