2014. január 14., kedd

Citromos csirkecomb

Ebédre nagyszerű fogás volt, a citrom savanyú íze jól talált a csirkehússal. Tésztával, rizzsel de még krumplipürével is finom.

Hozzávalók: 6 felső csirkecomb, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 1 citrom leve, 1 babérlevél, őrölt fehér bors, só; a körítéshez: 50 dkg színes tészta

Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, átmossuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. A vajat megolvasztjuk és a combok mindkét oldalát lepirítjuk. Tepsibe tesszük, rászórjuk az elhasított fokhagymát, megszórjuk borssal, hozzáadjuk a babérlevelet, rálocsoljuk a citromlével elkevert tejfölt és a sütéstől maradt vajat. A tepsit szorosan alufóliával befödjük és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. A fóliát levéve mindkét oldalára rápirítunk.
Körítésnek a tésztát sós vízben kifőzzük, a csirke szaftjával meglocsolva fogyaszthatjuk.

10 megjegyzés:

  1. Milyen szépen tálaltad. :) Finom ebédetek volt.

    VálaszTörlés
  2. Előbb a kockás terítős tetszett meg, aztán a recept is, amint elolvastam:-)

    VálaszTörlés
  3. Üdítő finomság! Jó ötlet a színes tészta - hmmmm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobban esik az étel, ha szín van a tányéron:-)

      Törlés
  4. Nyálcsorgatóóóó hatása van nálam :)

    VálaszTörlés
  5. Szeretem, kóstolás nélkül is! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés