2014. január 19., vasárnap
Tonhalas szendvicskrém
Egyik este gondolkodtam, hogy milyen kencét készítsek reggelire-vacsorára. Adott volt egy tonhalkonzerv. Mivel már rég nem kavartam halkrémet, gyorsan megszületett a döntés. És még mennyire jó döntés! Azt képzeljétek el, hogy a Fiam egész héten csak halkrémes kenyeret akart enni vacsorára. Mikor este megkérdeztem mit vacsizik, a válasz: halkrémes kenyér, tea. Másnap ugyanez, harmadnap újra. Így történt, hogy egymásután háromszor kavartam ki halat. Nem csak Ő ette, mi is :)
Hozzávalók: 1 tonhalkonzerv, 10 dkg vaj, 1/2 vöröshagyma, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, só, bors, néhány csepp citromlé
Elkészítése: A konzervet lecsöpögtetjük, a vöröshagymát megreszeljük. A halat a hagymával, a puha vajjal kikavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint citromlével.
Megj: Vöröshagyma helyett egy szál zöldhagymát vagy egy kis csokor metélőhagymát is adhatunk hozzá apróra vágva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De szeretem! :)
VálaszTörlésMi is!:-)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEz nálunk is menő! Én vaj helyett főtt tojást teszek még bele. Ma ki is próbálom a verziót :)
VálaszTörlésSzoktam tojással is, de ez valahogy nagyon bejött. Lehet azért mert már egy ideje nem volt terítéken?:-)
TörlésKészen is van, köszi!:)
VálaszTörlésÉn eddig túróval csináltam vaj helyett, most ezt is kipróbáltam, jó lett! Tettem még bele egy csomó petrezselyemzöldet is!;)
Egészségetekre Kata! Túróval is finom lehet, de petrezselyemzölddel is. Majd én kipróbálom a te verziódat:-)
TörlésDe meg kívántam. Én is bírnám enni napokig, annyira fincsi.
VálaszTörlésGyere Nea egy szeletre....
TörlésTényleg nagyon finom lehetett, ha a kisfiad ennyire szerette! :) Ettől nagyobb dicséret nem is kell egy ételnek! :)
VálaszTörlésBár mindent így dicsérnének :-)
TörlésKicsit másképp, de én is szoktam készíteni. Azzal a különbséggel, hogy Fiam nem követeli napokig:-) A Te változatod ezek szerint finomabb!
VálaszTörlésTégy egy próbát, mindjárt kiderül:-)
TörlésNálunk csak én eszem, legközelebb ezt a verziót is megkóstolom!
VálaszTörlésMajd jelezd, hogy ízlett-e?
Törlésdejóó, épp a kenegetős korszakomat élet, kísérletezgetek mindenféle kencével, ezt is kis szeretném majd próbálni. Nyami! :)
VálaszTörlésEgészségedre Ditti! :-)
TörlésFinomságos! Imádjuk, mi még kis kockára vágott csemegeuborkát és egy kevés majonézt is teszünk bele. Hatalmas sikere van a vendégeink körében is :)
VálaszTörlésTudd meg az uborka nagyon jól hangzik, kipróbálom legközelebb:-)
Törlés