.

2014. január 19., vasárnap

Tonhalas szendvicskrém

  
Egyik este gondolkodtam, hogy milyen kencét készítsek reggelire-vacsorára. Adott volt egy tonhalkonzerv. Mivel már rég nem kavartam halkrémet, gyorsan megszületett a döntés. És még mennyire jó döntés! Azt képzeljétek el, hogy a Fiam egész héten csak halkrémes kenyeret akart enni vacsorára. Mikor este megkérdeztem mit vacsizik, a válasz: halkrémes kenyér, tea. Másnap ugyanez, harmadnap újra. Így történt, hogy egymásután háromszor kavartam ki halat. Nem csak Ő ette, mi is :)

Hozzávalók: 1 tonhalkonzerv, 10 dkg vaj, 1/2 vöröshagyma, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, só, bors, néhány csepp citromlé

Elkészítése: A konzervet lecsöpögtetjük, a vöröshagymát megreszeljük. A halat a hagymával, a puha vajjal kikavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint citromlével.

Megj: Vöröshagyma helyett egy szál zöldhagymát vagy egy kis csokor metélőhagymát is adhatunk hozzá apróra vágva.

19 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ez nálunk is menő! Én vaj helyett főtt tojást teszek még bele. Ma ki is próbálom a verziót :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam tojással is, de ez valahogy nagyon bejött. Lehet azért mert már egy ideje nem volt terítéken?:-)

      Törlés
  3. Készen is van, köszi!:)

    Én eddig túróval csináltam vaj helyett, most ezt is kipróbáltam, jó lett! Tettem még bele egy csomó petrezselyemzöldet is!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészségetekre Kata! Túróval is finom lehet, de petrezselyemzölddel is. Majd én kipróbálom a te verziódat:-)

      Törlés
  4. De meg kívántam. Én is bírnám enni napokig, annyira fincsi.

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nagyon finom lehetett, ha a kisfiad ennyire szerette! :) Ettől nagyobb dicséret nem is kell egy ételnek! :)

    VálaszTörlés
  6. Kicsit másképp, de én is szoktam készíteni. Azzal a különbséggel, hogy Fiam nem követeli napokig:-) A Te változatod ezek szerint finomabb!

    VálaszTörlés
  7. Nálunk csak én eszem, legközelebb ezt a verziót is megkóstolom!

    VálaszTörlés
  8. dejóó, épp a kenegetős korszakomat élet, kísérletezgetek mindenféle kencével, ezt is kis szeretném majd próbálni. Nyami! :)

    VálaszTörlés
  9. Finomságos! Imádjuk, mi még kis kockára vágott csemegeuborkát és egy kevés majonézt is teszünk bele. Hatalmas sikere van a vendégeink körében is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudd meg az uborka nagyon jól hangzik, kipróbálom legközelebb:-)

      Törlés