Az eredeti recept :
Negyed liter tejet hat és fél deka vajjal, tizenkét és fél
deka liszttel a tüzön besamelnek főzünk. Ha kihült, 5 tojás sárgája, kevés só,
kevés bors hozzá lesz keverve, most még hozzákeverünk 6 deka reszelt parmezán
sajtot, 3 tojás fehérjének jó kemény habját. Ezt mind jól összekeverjük, vajjal
kikent lisztezett formába vagy kagylóba tesszük. Tetejére teszünk egy kis darab
vajat s kevés morzsával leszórjuk. Szardella szeletekkel díszítjük, feladás
előtt 10 percig sütőbe sütjük.
Egész jól hangzik és milyen jól mutat!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska!
TörlésHú, de finom lehet! :D
VálaszTörlésFinom, csak kell tenni bele bőven fűszert. A receptben mondott kevés só meg bors kevés bele:-)
TörlésNagyon megtudnék enni belőle pár szeletkét akár elő ételként vagy csak úgy:-)) Nagyon guszta és finom lehet!
VálaszTörlésCsak úgy is jó Éva:-)
TörlésAzért régen is ismerték a finom étkeket. Nagyon guszta, vendégváráshoz is jó alternatíva.
VálaszTörlésIsmerték bizony. Igen, jó vendégváró lehet.
TörlésNagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésFinom lehet nagyon. :)
VálaszTörlésFincsi volt:-)
TörlésNagyon gusztán hangzik és néz ki, imádom az ilyen régi recepteket! :)
VálaszTörlésKöszönöm!:-)
Törlés