Szeretjük a sajtkrémlevest kicsitől nagyig. Most egy szál póréhagymával gazdagítottam, jó ízt adott neki.
Hozzávalók: 1 póréhagyma, 15 dkg füstölt sajt, 10 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, fehér bors, csipet szerecsendió; a tálaláshoz: levesgyöngy vagy pirítós
Elkészítése: A hagymát megmossuk, karikára vágjuk, a sajtot lereszeljük. A vajon megpároljuk a hagymát, annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk az ételízesítőt, sót és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, felengedjük vízzel. A reszelt sajtot a krémsajttal, a liszttel egy tálban elkeverjük, a levesből merünk hozzá amíg egy hígabb krémes masszát kapunk, majd a fövő levesbe belecsorgatjuk. Kavargatjuk amíg a sajt elolvad. Ízesítjük fehér borssal, szerecsendióval és sóval. Pirítóssal vagy levesgyönggyel fogyasztjuk.
Még sosem kóstóltam póréhagymát, de el tudom képzelni, hogy finom lehet:)
VálaszTörlésKellemes, finom íze van Kati, csak simán felkarikázva zsíros kenyérrel is finom:)
TörlésKöszi, hétvégén mindenképp elkészítem :) Nagyon guszta lett a leveskéd! Azt hiszem érdemes lenne az enyémet cipóba tálalni :)
VálaszTörlésAz nagyon jó ötlet! Próbáld ki:-)
TörlésEz istenien hangzik így összekombinálva, már vittem is magammal! Nálunk sosem elég krémlevesekből... :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Remélem ízleni is fog:-)
TörlésNagyon ritkán eszünk póréhagymát, hogy miért azt nem tudom. De így ez a leves nagyon megtetszett, kifogom próbálni.
VálaszTörlésSzerintem azért, mert megszoktuk a fehér, vörös és zöldhagymát, ezeket használjuk. Pedig nagyon jó a póré, érdemes kipróbálni.
TörlésHű, ez a leveske nagyon fincsi lehet, tényleg extra ízt adhat neki a póréhagyma! :)
VálaszTörlésFincsi volt:-)
Törlés