.

2014. január 9., csütörtök

Póréhagymás sajtkrémleves

 Szeretjük a sajtkrémlevest kicsitől nagyig. Most egy szál póréhagymával gazdagítottam, jó ízt adott neki.

Hozzávalók: 1 póréhagyma, 15 dkg füstölt sajt, 10 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, fehér bors, csipet szerecsendió; a tálaláshoz: levesgyöngy vagy pirítós

Elkészítése: A hagymát megmossuk, karikára vágjuk, a sajtot lereszeljük. A vajon megpároljuk a hagymát, annyi vizet töltünk rá, hogy  ellepje, hozzáadjuk az ételízesítőt, sót és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, felengedjük vízzel. A reszelt sajtot a krémsajttal, a liszttel egy tálban elkeverjük, a levesből merünk hozzá amíg egy hígabb krémes masszát kapunk, majd a fövő levesbe belecsorgatjuk. Kavargatjuk amíg a sajt elolvad. Ízesítjük fehér borssal, szerecsendióval és sóval. Pirítóssal vagy levesgyönggyel fogyasztjuk.

10 megjegyzés:

  1. Még sosem kóstóltam póréhagymát, de el tudom képzelni, hogy finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kellemes, finom íze van Kati, csak simán felkarikázva zsíros kenyérrel is finom:)

      Törlés
  2. Köszi, hétvégén mindenképp elkészítem :) Nagyon guszta lett a leveskéd! Azt hiszem érdemes lenne az enyémet cipóba tálalni :)

    VálaszTörlés
  3. Ez istenien hangzik így összekombinálva, már vittem is magammal! Nálunk sosem elég krémlevesekből... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Remélem ízleni is fog:-)

      Törlés
  4. Nagyon ritkán eszünk póréhagymát, hogy miért azt nem tudom. De így ez a leves nagyon megtetszett, kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem azért, mert megszoktuk a fehér, vörös és zöldhagymát, ezeket használjuk. Pedig nagyon jó a póré, érdemes kipróbálni.

      Törlés
  5. Hű, ez a leveske nagyon fincsi lehet, tényleg extra ízt adhat neki a póréhagyma! :)

    VálaszTörlés