2014. január 30., csütörtök
Tejfölös pogácsa
Úgy indult a dolog, hogy volt egy csupor házi tejfölöm, amit már nagyon nézegettem, kezdeni kell vele valamit. Pogácsára mindig vevő a Család, így ez készült egyszerűen és gyorsan. Nem is maradtak sokáig a tálon.
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 4 dkg élesztő, 1 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál só; a tetejére: 1 tojássárgája, dekorsó, köménymag, pirospaprika
Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, ujjnyi vastag lappá nyújtjuk, 5 centi átmérőjű formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kis távolságra rakjuk. Letakarva egy órát kelesztjük, majd tetejét lekenjük a tojássárgával. Pirospaprikát, köménymagot, dekorsót szórhatunk rá. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincs min csodálkozni, hogy ilyen gyorsan elfogyott, ez nálunk is így lett volna, mert ezek nagyon szépek és ahogy a receptet elnézem finomak!
VálaszTörlésFinomak voltak:-)
TörlésImádnivalóak, nálunk is gyorsan fogyott volna! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka!:-)
TörlésA pogácsára én is mindig vevő vagyok:-)
VálaszTörlésTudjuk mi a jó:-)
TörlésPogácsa nálunk is jöhet bármikor :) hmmm nagyon guszta lett :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésNagy pogácsa függők vagyunk, perceket alatt elfogyott volna nálunk is! Guszta lett nagyon:))
VálaszTörlésEz függőséget tud okozni, tudom :-)
TörlésNálunk is jöhet bármikor pogácsa, szeretjük. :)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek!
Köszönöm!:-)
Törlés