.

2014. január 30., csütörtök

Tejfölös pogácsa


Úgy indult a dolog, hogy volt egy csupor házi tejfölöm, amit már nagyon nézegettem, kezdeni kell vele valamit. Pogácsára mindig vevő a Család, így ez készült egyszerűen és gyorsan. Nem is maradtak sokáig a tálon.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 4 dkg élesztő, 1 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál só; a tetejére: 1 tojássárgája, dekorsó, köménymag, pirospaprika

Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, ujjnyi vastag lappá nyújtjuk, 5 centi átmérőjű formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kis távolságra rakjuk. Letakarva egy órát kelesztjük, majd tetejét lekenjük a tojássárgával. Pirospaprikát, köménymagot, dekorsót szórhatunk rá. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

12 megjegyzés:

  1. Nincs min csodálkozni, hogy ilyen gyorsan elfogyott, ez nálunk is így lett volna, mert ezek nagyon szépek és ahogy a receptet elnézem finomak!

    VálaszTörlés
  2. Imádnivalóak, nálunk is gyorsan fogyott volna! :)

    VálaszTörlés
  3. A pogácsára én is mindig vevő vagyok:-)

    VálaszTörlés
  4. Pogácsa nálunk is jöhet bármikor :) hmmm nagyon guszta lett :)

    VálaszTörlés
  5. Nagy pogácsa függők vagyunk, perceket alatt elfogyott volna nálunk is! Guszta lett nagyon:))

    VálaszTörlés
  6. Nálunk is jöhet bármikor pogácsa, szeretjük. :)
    Nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés