2014. január 4., szombat
Libacomb birsalmás párolt vöröskáposztával
Egyszerű, tiszta ízek. Igazi téli, ünnepi étel volt. Ajánlom szeretettel.
Hozzávalók: 4 libacomb, 6 dl fehérbor, 75 dkg vörös káposzta, 1 birsalma, 1 evőkanál libazsír, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, bors
Elkészítése: A combokat sózzuk, borsózzuk és a bőrükkel lefele egymás mellé tepsibe helyezzük. Ráöntünk 4 dl bort, a tepsit fóliával szorosan lefödjük és forró sütőben másfél órát sütjük. Az alufóliát levesszük, a húst megforgatjuk, rápirítunk a tetejére.
Ameddig a hús sül a káposztát vékonyra szeleteljük. A libazsírt felforrósítjuk, a káposztát rátesszük, megszórjuk köménnyel, sóval, kevés bort öntünk alá és födő alatt pároljuk. Hogyha elfőtte a levét bort töltünk rá. Amikor félkész a káposzta, a megtisztított, cikkekre vágott birsalmát is hozzáadjuk és készre pároljuk.
Címkék:
birsalma,
húsétel,
liba,
vörös káposzta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hogy én ezt mennyire imádom, ide vele! ;-))
VálaszTörlésSzívesen!:)
TörlésBirsalmával még nem készítettem párolt káposztát - jövő ősszel kipróbálom úgy is! Isteni lehet.
VálaszTörlésIsteni tényleg.
TörlésNagyon kívánatosnak néz ki , tudnám szeretni sőt még megenni is:-))
VálaszTörlésSzívesen adnám!:)
TörlésÓóó,nagyon finomat készítettél! :)
VálaszTörlésKöszönöm!:)
TörlésMennyei eledel, nagyon-nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka!:)
TörlésImádom! :) A sógornőm idén karácsonyra pont ilyen finomsággal lepett meg minket :)
VálaszTörlésAkkor összebeszéltünk:)
TörlésImádnivaló:) Nagyon szeretem:)
VálaszTörlésKöszi Kati:)
Törlés