.

2014. január 4., szombat

Libacomb birsalmás párolt vöröskáposztával

  
Egyszerű, tiszta ízek. Igazi téli, ünnepi étel volt. Ajánlom szeretettel.

Hozzávalók: 4 libacomb, 6 dl fehérbor, 75 dkg vörös káposzta, 1 birsalma, 1 evőkanál libazsír, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, bors

Elkészítése: A combokat sózzuk, borsózzuk és a bőrükkel lefele egymás mellé tepsibe helyezzük. Ráöntünk 4 dl bort, a tepsit fóliával szorosan lefödjük és forró sütőben másfél órát sütjük. Az alufóliát levesszük, a húst megforgatjuk, rápirítunk a tetejére.
Ameddig a hús sül a káposztát vékonyra szeleteljük. A libazsírt felforrósítjuk, a káposztát rátesszük, megszórjuk köménnyel, sóval, kevés bort öntünk alá és födő alatt pároljuk. Hogyha elfőtte a levét bort töltünk rá. Amikor félkész a káposzta, a megtisztított, cikkekre vágott birsalmát is hozzáadjuk és készre pároljuk.

14 megjegyzés: