2014. január 3., péntek
Vöröslencse leves füstölt kolbásszal
Az volt a tervem, hogy az új évet ezzel a vöröslencse levessel fogjuk kezdeni. Megfőztem már szilveszter délelőttjén, gondoltam megkóstoljuk, marad bőven még. Olyan sikere volt, hogy többszöri repeta után az új évre alig maradt:)
Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse, 15 dkg füstölt kolbász, 2 répa, 2 db krumpli, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A kolbászt felkarikázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés olajon a hagymát megfuttatjuk,hozzáadjuk a kolbászt és néhány percig kavargatva sütögetjük. Belepréseljük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a répát, a krumplit, a lencsét. Vízzel feltöltjük, ízesítjük sóval, borssal és készre főzzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez tetszik! No bezzeg, ha ott lettem volna Nálatok, tuti új adagot kell főzni elsejére! ;)
VálaszTörlésPontosan a te részed ment át elsejére:)
TörlésNagyon guszta, én főzeléknek készítettem ! BÚÉK!
VálaszTörlésÚgy is finom Éva! BÚÉK!
TörlésTőlem sem maradt volna sok :)
VálaszTörlés:)
TörlésDe azért biztos hatásos lesz, s sok pénzt hoz erre az évre:-)
VálaszTörlésÉn csak főzeléket szoktam lencséből készíteni, de a recepted alapján fogok levest is főzni. Hmmm, de fincsi lesz:-)
Igazad legyen Gerdi! :)
TörlésPróbáld ki levesnek is, ízleni fog meglátod:)
Nem is csoda, hogy gyorsan fogyott, nagyon guszta, igazán finom lehetett! :)
VálaszTörlésKöszi, az volt:)
TörlésNagyon étvágygerjesztő:) Nálunk gyakran készül vöröslencse, sőt már leginkább az, mert nem kell áztatni:)
VálaszTörlésÉn is azért szeretem jobban:)
TörlésIgazán guszta lett! Elhiszem, hogy gyorsan elfogyott :)
VálaszTörlésKöszönöm!:)
Törlés