Vagy lepény, ahogy tetszik. Pitének indítottam, magasra kellett volna felnőnie a tölteléknek, csak épp a tojásokat mixer helyett villával vertem fel. Nem volt sok időm főzni, de ebéd az kellett. Az íze finom lett, jól ment hozzá a házi ketchup.
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél teáskanál só, 3 evőkanál hideg víz; a töltelékhez: 25 dkg bacon szalonna, 15 dkg száraz sajt, 4 tojás, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3mm vastag lappá nyújtjuk. Egy piteforma tálat kivajazunk, a tésztát belehelyezzük. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a bacon szalonnát apróra vágjuk, az olajon megsütjük. Hozzáadjuk a hagymát és összepároljuk. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet, hagymás szalonnát, a felkockázott sajtot. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Előmelegített sütőben közepes tűzön pirosra sütjük. Hagyjuk a formában hűlni 15 percet, majd szeleteljük és tálaljuk.
Azért ezzel én is kibékülnék ebéd gyanánt! ;)
VálaszTörlésNa gyere:)
TörlésHívják bárhogy, imádom!
VálaszTörlésA neve nekem is mindegy:)
TörlésDe nagyon guszta! Most látok már második blogon a pizzát kénytelen leszek a héten beiktatni én is !:)
VálaszTörlésJó sütögetést Éva!:)
TörlésBánom is én a lapos tölteléket, bevállalnék egy szeletet:-)
VálaszTörlésElmenne az a kettő is szerintem:) na?
TörlésJól is jönne most reggelire... :P
VálaszTörlésNagyon kedveljük az ilyen egyszerű pite szerűségeket, bármivel is legyen töltve. Jól néz ki nagyon! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, nagyon annak látszik! :)
VálaszTörlésEz a finomság vacsorára is megtenné, főleg a fiam örülne neki. Egytál ételes pasi.:-)
VálaszTörlés