.

2014. március 9., vasárnap

Csokoládés répakocka citrommázzal


Nagyon rég óta készülök répás süteményt készíteni, eddig valahogy mindig elmaradt. Kár volt az időt húzzam-halasszam, mert nagyon finom lett a sütemény. A répa nem érződik benne, de szaftossá teszi. A gyerekeknek nem mondtam meg, hogy mit esznek, csak miután egy kockát eltüntettek és mosolyogva nyammogtak, hogy fiiinom:)

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 18 dkg barna cukor, 18 dkg répa, 15 dkg csokoládé, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna; a mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál citromlé

Elkészítése: Előkészítjük a tészta hozzávalóit. A lisztet, a cukrot, az olajat kimérjük. A lisztet megszitáljuk, összekavarjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. A répát megtisztítjuk, lereszeljük. A tojásokat a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat majd a reszelt répát is. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összekavarjuk.
 A csokoládét apróra daraboljuk, és a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 


 32x22 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, a kikavart tésztát beleöntjük. A meleg sütőben 25 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
 A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és lehúzzuk a papírt róla. A citrommázhoz a porcukrot kikavarjuk a citromlével.
A citrommázat műanyag zacskóba kanalazzuk, sarkára lyukat vágunk és a kihűlt tésztát bevonalazzuk. Hagyjuk megkötni, ezután felkockázzuk.


 

12 megjegyzés:

  1. Hasonló az én receptem is. a családtagokkal én is úgy jártam, hogy csak akkor mondtam meg mit tartalmaz, mikor mindenki nagyon megdicsérte.
    Éljenek a répás sütemények! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor jobb ha nem tudják mit is tartalmaz az étel:)

      Törlés
  2. Guszta szeletek, finom, szaftos sütinek látszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Mi tortaként szeretjük mascarponéval,de ez is csábító! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy is isteni lehet, kipróbálom majd úgy is:)

      Törlés
  4. Én is imádom a répás sütiket és persze ugyanígy, mélyen hallgatok a fő összetevőről egészen addig, míg el nem tűnik az összes süti - amire nem is kell sokat várni! ;-D

    VálaszTörlés
  5. Egy kicsit én is idegenkedtem a répától a sütibe, de miután kipróbáltam, többször is készült. Nagyon guszta kockák, látszik, hogy milyen jó szaftosak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom a répával Okki, ezután nálunk is készülni fog többször is):

      Törlés
  6. Még nem készítettem répával semmilyen sütit de ezek után biztos hogy kipróbálom! :) nagyon szépet sütöttél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Millye, ne hagyd ki! Szeretni fogjátok:)
      Köszi szépen!:)

      Törlés