Mindig kell valami kence reggelire, vagy vacsorára. Most a megszokott zöld fűszeres helyett pirított szalonnát kavartam a krémbe. Egy kis zöldséggel, teával finomságos:-)
25 dkg túró (nálam most fele juhtúró, fele tehéntúró)
2 ek tejföl
5 dkg szalonna
2 cikk fokhagyma
1/2 mk őrölt fekete bors
A szalonnát apró kockákra vágtam, a zsírját kiolvasztottam.
A túrókat a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a borssal kikavartam. Beleszórtam a szalonna pörcöket és állandóan kavargatva hozzáadtam a kisült szalonnazsírt is.
A krémet habosra kavartam és hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstoljátok meg Ti is:-)
Nagyon finom lehet! Guszta!
VálaszTörlésNem éppen diétás, de finom:-)
TörlésMicsoda remek kis reggeli :) hmmmm
VálaszTörlésKöszönöm Millye:-)
TörlésNagyon finom szendvicskrémet készítettél. :)
VálaszTörlésKöszönöm, az volt:-)
TörlésMilyen jó ötlet, el fogom készíteni, már unalmas a körözött, meg a tojáskrém, végre egy kis újdonság:-)))))
VálaszTörlésÉn is így vagyok vele, muszáj néha valami újat készíteni:-)
TörlésÉs még ráadásul juhtúróval csináltad, elvesztem! :) Ez a kence valami nagyon-nagyon finomságos lehet! :)
VálaszTörlésMost éppen mindkettő volt itthon, de jobban szeretem a juhtúrót ilyen kencéknek kikavarni, mint a tehéntúrót. Sokkal ízesebb. A szalonnapörcök finom ízt adnak pluszba, főleg mikor ráharapsz:-)
Törlés