Az Erdélyi konyha januári számában található az eredeti recept. Nagyon megtetszett, egy kis változtatással el is készítettem. Mivel leves, úgy gondoltam, hogy levesként esszük, aztán jöhet a második fogás. Igen ám, csakhogy ez egy nagyon kalóriadús, összetételében is sűrű finomság. Miután bekanalaztuk, mindenki kijelentette, hogy kevés másodikot kér :-).
Az érdekes még az volt, hogy frissen elkészítve nem annyira sűrű, másnapra viszont rendesen besűrűsödik.
80 dkg nagyon érett banán
2 dl tejszín (Hulala-t használtam)
8 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg vaj
1 csipet só
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
A tetejére
tejszínhab
kevés őrölt fahéj
A már barnás héjú banánokat megpucoltam, vékony szeletekre vágtam. A vajat megolvasztottam, a banánokat és a cukrot beletettem, majd addig kavargattam gyenge tűzön, amíg a banánok összetörtek (kb 5 perc) és a cukor is elolvadt. Beleszórtam az ízesítőket, majd felöntöttem a tejjel és a tejszínnel. Felforraltam, aztán levettem a tűzről. Botmixerrel pépesítettem.
Tejszínhabbal fogyasztottuk, tetejére őrölt fahéjat szórtam.
Hidegen, melegen egyaránt finom!
Hidegen, melegen, gyorsan fogyot gondolom!!!
VálaszTörlésGyorsan bizony:-)
TörlésEgyszerűen elkészíthető finomság, szeretem az ilyet:)
VálaszTörlésMi is így vagyunk vele:-)
TörlésJó kis kalóriadús leveske, és az is tetszik, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthető! :)
VálaszTörlésJóféle, bármikor bekanalazgatom:-)
TörlésO-ó, csak a Férjem meg ne lássa:-) De ha meglátja, az se baj, hamar kész, s hamar el is fogyna, az már biztos.
VálaszTörlésNálunk is kedvenc a banán. Készíthetek vele bármit, hamar eltüntetjük:-)
Törlés