A háj maradék része kifliként végezte, így kipróbálva egy újabb 1936-ból való receptet Mónikától, a Váncza-projekt kivitelezőjétől.
A kiflik egy részét levendulás baracklekvárral, másik részét rumos szilvalekvárral töltöttem meg.
40 dkg háj
22 dkg liszt
22 dkg liszt
1 csom. sütőpor
1 tojás
csipet só
tej
A sütemény elkészítése megegyezett a Mákostasak elkészítésével, így nem írom le újra, annyi különbséggel, hogy lekvár került a négyzetekre, majd felsodortam és kifli formára hajlítottam.
Finom, puha kifli volt az eredmény, megérte elkészíteni.
Ebből az adagból 32 darab kifli lett.
mondd, a levendulás baracklekvár milyen lett?
VálaszTörlésén még nem bontottam fel, pedig van 2 üveggel :)
Nagyon finom íze van. Eredetileg úgy gondoltam, hogy sütikbe fogom felhasználni, de a nagyobbikom teszi kekszre, kenyérre. Ízletes:-)
TörlésA levendulás lekvárral valami csodás lehet!
VálaszTörlésRakom is be a blogba:))
Fincsi lett nagyon! :-)
TörlésCe bunatati ai facut !Azi ma-m gandit la voi am cautat trusa de olarit pentru baiatul tau dar nu am gasit, poate nu am inteles eu bine, de olarit sau de plastilina???
VálaszTörlésDe olarit a spus, dar lasa Mandala, stii cum sunt copiii, spun ei multe:-)
TörlésTe asteptam cu drag!
Nagyon jól hangzik a levendulás lekvár is, nálam viszont a szilvalekváros a nyerő! :) Nagyon guszták lettek! :)
VálaszTörlésAbból többet is készítettem, mert sűrűbb volt, nem folyt ki:-)
TörlésKöszi! :-)
Jujjj, ezek csodaszépek és izgatóak és különben is: miért este találtam rá? Most éhes vagyooook! :-)
VálaszTörlésÉn is többször járok így:-)
TörlésNagyon szeretjük a hájast, főleg szilvalekvárral.Ami most nincs, de van másfajta! Annyira jól néz ki, főleg így ebéd előtt!!!!:-)
VálaszTörlésÉhesen nem jó nézelődni, tudom:-)
Törlés