Hétvégére készült, kellemesen édes, savanykás tészta. Nem csak desszertként, uzsonnaként is megállja a helyét.
Eredeti recept itt.
30 dkg spagetti
50 dkg túró
5 tojás
6 dl tej
15 dkg cukor
2 csom. vanília cukor
20 dkg meggy
A spagettit megfőztem. A tojások sárgáját habosra kavartam a fele cukorral és a vanília cukrokkal, beletettem a túrót és hozzákavartam a tejet, a spagettit és a meggyet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá vertem és a túros tésztába forgattam.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt magas falu tepsibe borítottam. A spagettit villával széthuzigáltam, hogy egyformán oszoljon el.
Előre melegített sütőben 40 percet sütöttem közepes tűzön.
Ui:
Ha fagyasztott, meggyet használunk, először olvasszuk ki, majd a levétől jól csorgassuk le.
Nagyon csalafinta étek! Guszta és nagyon finom lehetett! Jó lett a blogod fejléce!
VálaszTörlésKöszönöm Éva!:-)
TörlésNagyon finom lehet, tartalmas levesek után, nagyobb kockákra vágva akár második fogásként is megállja a helyét, ugye?! :) És nagyon szép a tálcád! :)
VálaszTörlésMegállja a helyét, mert csak kellemes édes és laktató. Köszönöm! :-)
TörlésDe szuper! MOndjuk egy gulyás leves után szuper lenne :D
VálaszTörlésAz biztos, akár bableves után is:-)
TörlésEz nekem nagyon ízlene:) Tetszik az ötlet és guszta is !!
VálaszTörlésKöszönöm Aleda! :-)
Törlés