.

2013. november 22., péntek

Ketchupos brassói

 Eredetileg brassói aprópecsenyének indítottam, de a fűszerezésben változtattam. Mikor elkészült a hús úgy láttam, hogy nem eléggé szaftos. Gondoltam teszek egy kevés paradicsomlevet, de attól már híg lett volna. Innen jött az ötlet, hogy töltsek bele házi ketchupot, az jó vastag. Máskor is fogok:-)


Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 50 dkg csirkemell, 1 vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 dl házi ketchup, 1 evőkanál házi paprikakrém, 1 teáskanál pirospaprika, olaj, só, bors, majoránna, víz.

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a húst felkockázzuk. Olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a paprikakrémet, a húst. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával. Egy deci vizet töltve rá puhára pároljuk. Hozzáadjuk a ketchupot, összeforgatjuk.
A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, forró olajban kisütjük. A hússal összeforgatva tálaljuk.

12 megjegyzés:

  1. Ez óriási ötlet! Van is itthon jó fűszeres házi ketchup-om! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó volt Ági! Egyszer valaki mondta, hogy az ő lánya csak oregánóval szereti, hát azzal fűszerezi. Úgy is biztos finom:-)

      Törlés
  2. A gyerekim imádnák, nagyon jól hangzik így, főleg ha van finom házi ketchup:)

    VálaszTörlés
  3. Én is inkább a szaftos húsokra szavazok. A jó kis fűszeres ketchup csak javára vált, ilyen véletlenek folytán születnek a későbbi családi kedvencek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kellett egy kis szaft a sült krumplihoz, másképp olyan száraz lett volna, de ki hogy szereti:-) nekünk ízlett!

      Törlés
  4. A nagylányom kedvence Brassói amit csak az apuka tud finoman elkészíteni. :) Megmutatom neki ezt a kechupos receptet is :)

    VálaszTörlés
  5. De jó! A véletlennek köszönhetően milyen finomságot kaptál... Házi ketchuppal finom lehet, én nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket. :P

    VálaszTörlés
  6. Ki fogom próbálni így, ketchuppal a brassóit, Ádám ugyanis nagy ketchup-rajongó, így biztosan még jobban ízlene neki ez a finom fogás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos Hankka, hogy ha a ketchupot szereti, így ízleni fog a hús is. Igazából szaftosabbá tette, de nem érződött ki a ketchup íze.

      Törlés