.

2013. november 10., vasárnap

Tejfölös, citromos párolt csirke rizzsel

Egyszerű főétel a savanykás ízek kedvelőinek. Mivel szószos étel, tálalhatjuk rizzsel, makarónival, akár párolt zöldséggel is.


Hozzávalók:1 kg csirkecomb, 1 citrom, 6 dl tejföl, 10 dkg vaj, só, fehér bors; a körethez: 35 dkg rizs, 1 hagyma, 6 dl víz, 1 teáskanál házi ételízesítő, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.

Elkészítése:
A combokat enyhén besózzuk, borsózzuk. A citromot vékony karikákra vágjuk, a magokat kiszedjük. A lábasba öntjük a tejföl felét, rárakjuk a citromkarikák felét, rátesszük a húsokat, betakarjuk a maradék citromkarikákkal és a tejföllel. A vajat a tetejére morzsoljuk és lefödjük. Takaréklángon puhulásig pároljuk.
A körethez  a hagymát megtisztítjuk. Az olajat felforrósítjuk, a rizst beletesszük és üvegesre pirítjuk. Felöntjük a vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, a sót, a borsot, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát.Lassú tűzön pároljuk, végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Tálalás előtt a hagymát kivesszük.

10 megjegyzés:

  1. Ez aztán a nekem való! Imádom az ilyen ételeket! :)

    VálaszTörlés
  2. Finomság! Citromosan csirkemellet készítettem, szeretjük!

    VálaszTörlés
  3. Csodás - nekem jöhet a hagyma is :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen szép a tálalás is, szívesen nekiesnék! ;-)

    VálaszTörlés
  5. Örülök lányok, hogy tetszik! :-)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Én is készítettem jó pár hete egy nagyon finom citromos csirkét (azóta sem került fel még időhiány miatt).
    Most viszont annyira jól esne a Tied, olyan éhes vagyok, igencsak megkordult a pocakom, amikor olvastam a receptet... Imádom a citromos csirkét! :P

    VálaszTörlés
  7. Igen, az idővel én is mindig versenyt futok:-) szívesen megkínálnálak, igaz most már nem csirkével:-)

    VálaszTörlés