.

2014. január 8., szerda

Barackkompóttal rétegelt tejbegríz


A tejbegrízt szeretik a gyerekek, de nemcsak ők. Felnőttekül is szívesen bekanalazzuk. Vacsorára készítettem barackkal rétegezve, de más télire eltett gyümölcsökkel is finom.
Hozzávalók: 5 dl tej, 4 evőkanál gríz, 2 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 40 dkg barackkompót, fél citrom héja, csipet só.

Elkészítése: A tejet odatesszük főni. Hozzáadjuk a vékony csíkban levágott citromhéjat, a cukrot, a vaníliacukrot, a sót. Amikor felfőtt kiszedjük a citromhéjat, hozzáadjuk a grízt, kavargatva megfőzzük és lefödjük. A barackkompót levét leszűrjük, a gyümölcsöt apróra vágjuk. A langyosra hűlt tejbegrízzel lerétegezzük.

10 megjegyzés:

  1. Nálunk is nagy kedvenc a tejbegríz :) Igazán ötletes és biztos nagyon finom is a barackkompót réteggel :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk minden héten egyszer van tejbegríz - kicsinek, nagynak egyaránt. Jó vastagon meghintve fahéjjal és/vagy kakaóval... ;-P Tetszik ez a felturbózott változat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom is mindenféleképpen! Rétegezzed majd azzal ami van, változatosabb.

      Törlés
  3. Milyen jól néz ki így rétegezve. :) Nálunk is készül gyakran, pedig gyerekek nincsenek ...... na jó, csak nagy gyerekek. :D

    VálaszTörlés
  4. Finom lehet így, rétegezve. Gyerekkoromban gyakran ettünk hozzá házi eperdzsemet, nagyon szerettük. Így, rétegezve nagyon mutatós is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lekvárral is lehet rétegezni, nagyon finom úgy is. Köszi:-)

      Törlés