.

2014. január 17., péntek

Csokoládé kolbász

 
Sárga, alig olvasható receptes lapokat találtam a tavaly a pincében egy nagytakarítás alkalmával. Kincsként őrzöm őket. Jó lenne kipróbálni mind ezeket a receptek és újraírni, mert ezek a lapok ha sűrűn forgatom nem tartanak ki sokáig Most egy számomra érdekes receptet választottam. Hamar elkészíthető finomság.

Az eredeti recept szerint:

Három tábla csokoládét lereszelni, 10 dkg mogyorót megdarálni, 15dkg cukorból főtt sűrű szirupot ráönteni és pohár fenekével kikavarni. Kolbászt gyúrni belőle és hidegen felszeletelni. Egy gyermek kanál ribizli lekvárt is adhatunk hozzá.

Annyit fűznék a recepthez, hogy talán ha egy kevés olajat kavarunk bele könnyebben lehet szeletelni, majd kipróbálom így is, de amint látjátok szeletelhető. Egy cseppnyi rumot tettem pluszba hozzá és a mogyorót mandulára cseréltem. A cukorhoz 3 evőkanál vizet adtam és sziruppá főztem. A recept szerint jártam el a kikavarásnál, a pohár aljával élvezet volt nyomkodni. Egy kis időutazást tettem:-). 

14 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm! Szerintem hasonlít a házi csokihoz, csak egy kissé tömörebb.

      Törlés
  2. De jó lenne ha indulna egy, a Váncza-projekthez hasonlatos gyűjtemény! Én csak biztatni tudlak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Lesz még folytatása a régi recepteknek:-)

      Törlés
  3. Micsoda kincsre bukkantál, még olvasni is olyan élvezet volt ezt a régies hangzású leírást! :) A "kolbász" pedig nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Az ilyen régi receptek tényleg kincset érnek! :)

    VálaszTörlés
  5. Őrizd is jól azokat a megsárgult lapokat:) Nagyon tuti a recept, hangulatosak a képek:) Szép hétvégét kívánok nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó forgatni:-) köszönöm!
      Szép hetet Nektek:-)

      Törlés
  6. Minél többet készíts el azokból a receptekből, a mi örömünkre is:-) Gondolom, az összes recept ilyen jó. Az én nagyszüleimnek nem volt receptes füzetük, fejből sütöttek-főztek. Pedig de jó lett volna, ha lejegyzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az én mamám is anyum felől soha nem tudott receptet mondani. Nem is maradt utána semmi írásos sajnos.
      Ezeknek nagyon örülök.

      Törlés