.

2014. január 26., vasárnap

Gyümölcsös habcsóktortácskák


 
Már készítettem régebben is ilyen tortácskákat, itt megnézhetitek. Tojásfehérje hasznosítására kitűnő, nálam a család díjazza. Közepébe akár pudingot is önthetünk miután a csoki megszilárdult.
 Hozzávalók a habcsókhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, csipet só; a töltelékhez: 8 dkg csokoládé, 1 teáskanál olaj, kivi, mandarin.

Elkészítése: A tojásfehérjét a sóval elkezdjük verni, kanalanként hozzászitáljuk a porcukrot. 7-8 percet verjük, amíg vastag, fényes habot kapunk. Egy műanyag tasakba kanalazzuk a habot, végére lyukat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire 7 centi átmérőjű 4 darab karikát nyomunk, majd mindenik köré kis habrózsákat formázunk.   100 fokra előmelegített sütőben másfél óra alatt kiszárítjuk. Ha a sütő ajtaját egy villával résnyire kitámasztjuk, szép fehérek maradnak a habcsókok. A csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkavarjuk, a kihűlt tortácskák közepét megkenjük vele, majd gyümölccsel díszítjük.

11 megjegyzés:

  1. Csudajól néznek ki! :) Még sosem csináltam ilyen desszertet, de nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon dekoratív. És milyen finom édesség.Eddig csak Pavlovát készítettem, ezután ez fog következni. Sok fehérjém van lefagyasztva. Én szoktam bele keverni egy kis keményítőt, de már hallottam pudingporról is.

    VálaszTörlés
  3. De nagyon helyeskék, el tudom képzelni, milyen könnyed finomság! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű látvány!
    Légyszíves, látogass el hozzám, egy új blogjáték kapcsán!

    VálaszTörlés
  5. Hű, micsoda szépségek! Tojásfehérjém mindig van megmaradva, most van egy újabb ötlet a hasznosításukhoz!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűek:) Nálam mindig van tojásfehérje a fagyasztóban, a család pedig díjazná:)

    VálaszTörlés
  7. Fenomenális! :) Biztos vagyok benne hogy a családom is nagyon örülne ilyen kis habcsóktortácskáknak :) (meg én is mert a tojásfehérjét jól tudnám hasznosítani) :)

    VálaszTörlés
  8. Milyen szép, mutatós tortácskák! :)

    VálaszTörlés
  9. Milyen kis csinoskák és szépek!
    Jaj, már megint annyi finomságot nézek sorban nálad - amióta nem jártam. Csak csorog a nyálam. Hogy bírsz ennyi mindent készíteni és még fel is tenni a blogra? Nagyon ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm lányok, aranyosak vagytok!

    VálaszTörlés